Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Teaterleder

ODSHERRED TEATER SØGER NY TEATERLEDER Odsherred Teater søger en ambitiøs og kunstnerisk stærk teaterleder til at stå i spidsen for fremtidens Odsherred Teater – og til at gøre et godt teater endnu bedre

Det er du måske lige den rette til – i samarbejde med de dygtige kolleger på teatret og samarbejdspartnere i dit og teatrets netværk.

Nogle af de første opgaver du skal tage fat på bliver:

 • At præsentere en smuk nybygget teatersal for publikum
 • Sammen med teatrets bestyrelse og personale at udvikle en vision og en strategi for fremtidens Odsherred Teater
 • At ansætte en ny administrator/producent på teatret. Du opfordres til at komme med et konkret bud på en sådan person/profil

Odsherred Teater står i sensommeren 2021 med en smuk nybygget teatersal, som du skal være med til at definere fremtiden for. Den nye teatersal får en kapacitet på op mod 250 publikummer.

Odsherred Teater er stærkt forankret i det lokale miljø og samarbejder ofte med områdets kulturinstitutioner, erhvervsliv og skoler samt inddrager lokalbefolkningen i produktioner. Vi forventer en leder, der er nysgerrig og med engagement vil interessere sig for områdets egenart, og som ser det som en fornem kunstnerisk udfordring at bruge det som inspiration.

Teatret har to fastansatte skuespillere, hvoraf den ene også er dramatiker og skriver de fleste af teatrets produktioner - ofte med udgangspunkt i lokale historier.

Teatret er veldrevet, med en dygtig og loyal stab af kunstneriske og administrative kolleger og har en sund økonomi. Med den øgede kapacitet forventes fremover også øget aktivitet, og der vil på sigt blive behov for at tilføre teatret flere ressourcer, som skal findes primært gennem fundraising.

Samarbejdspartnere

Teatercaféen er en integreret del af teatret. Den er forpagtet ud, men er en tæt samarbejdspartner, da den bistår med bl.a. værtsopgaver og billetsalg. Teatret huser desuden en meget aktiv teaterforening, som også er en nær samarbejdspartner. Teatret har en mindre egnsteateraftale med Kalundborg kommune. Teatret samarbejder også gerne med andre teatre både nationalt og internationalt.

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed

Odsherred Teater er et anmelderrost egnsteater med 25 år på bagen. I 2016 flyttede teatret fra det gamle sindssygehospital udenfor byen til en placering midt på gågaden i Nykøbing Sj., der er hovedby i Danmarks største sommerhuskommune, Odsherred.

Således stiger befolkningstallet i kommunen fra ca. 30.000 i vinterhalvåret til ca. 130.000 i sommerhalvåret. I takt med at flere og flere også benytter deres sommerhus i vinterhalvåret, har teatret her et klart udviklingspotentiale.

Det betyder også at teatret ikke kun lever i teatersæsonen, men året rundt. Det er et levende hus, fuldt af mennesker, god energi og kunstnerisk kreativitet.

Jobprofil

Du er kunstnerisk ambitiøs og visionær samt har erfaring med ledelse af et teater og/eller scenekunstneriske processer. Du er en positiv og involverende leder såvel kunstnerisk, administrativt og i forhold til personalet og teatrets samarbejdspartnere.

Som teaterleder skal du:

 • have det overordnede kunstneriske og administrative ansvar
 • stå i spidsen for teatret både indadtil og udadtil
 • kunne drive en professionel virksomhed/kunstinstitution
 • være en empatisk og involverende personaleleder
 • fungere som en del af produktionen og nogle af de kunstneriske processer
 • skabe et tæt og konstruktivt samarbejde med Odsherred kommune - både politisk og forvaltningsmæssigt
 • deltage aktivt i kommunens Kulturledernetværk sammen med andre ledere fra kulturlivet.

Kompetenceprofil

Som kommende teaterleder, kan du have en baggrund fra scenekunstnerisk aktivitet. Væsentligst er det, at du har erfaring med at skabe og drive kunstneriske ambitioner og er stærk i kommunikation og samarbejde.

Som teaterleder skal du matche hovedparten af de følgende kompetencer:

 • Besidde en klar kunstnerisk nerve
 • Have gennemslagskraft og synlighed
 • Være god til at udvikle og pleje relationer og netværk, både politisk, teaterfagligt og i forhold til samarbejdspartnere
 • Være udviklingsorienteret og driftssikker
 • Være både en holdspiller og erfaren i at arbejde kunstnerisk selvstændigt
 • Have erfaring med økonomistyring og fundraising

Teaterlederen refererer til teatrets bestyrelse. Ansættelse sker efter nærmere aftale dog senest 1. januar 2022. Stillingen er fuld tid, som regel ujævnt fordelt.

Løn efter kvalifikationer.

Ansættelsesudvalget består af teatrets bestyrelse samt tre eksterne.

Ansættelsesprocessen vil bestå af to samtaler samt gennemførsel af en personlighedstest mellem de to samtaler. Ansættelsesprocessen foregår i fortrolighed.

Vi forbeholder os ret til at indhente referencer om kandidaterne.

Du kan læse mere om teatret på www.odsherredteater.dk, hvor du også kan hente yderligere information som inspiration til din ansøgning. Du kan kontakte Eva Ormstrup Bentsen i fortrolighed vedr. spørgsmål til stillingen.

Ansøgningsfrist: 19. april 2021

1. samtale: ml. 10. og 12. maj 2021

2. samtale: 18. eller 21. maj 2021

Vi glæder os til at høre fra dig!

Med venlig hilsen

Bestyrelsen for Odsherred Teater


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.