Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Telepsykiatrisk Center søger postdoc

Telepsykiatrisk Center slår en 50% postdoc-stilling op i forskningsprogrammet Virtual Reality Aid – VR8. Forskningsprogrammet undersøger brugen af virtual reality og biofeedback i behandlingen af socialfobi. Stillingen er 4-årig med ansættelse fra efteråret 2020.

Dine opgaver i forskningsprojektet

Din funktion vil bestå i at lede et randomiseret kontrolleret studie (RCT) i VR8 forskningsprogrammet. RCT-studiet skal undersøge effekten af VR-behandling på angstsymptomer hos voksne med socialfobi. Behandlingen består af kognitiv adfærdsterapi med eksponeringsterapi samt anvendelse af biofeedback (fx puls og sved) til regulering af eksponeringen. Eksponeringsterapien foregår for halvdelen af deltagernes vedkommende in vivo og for den anden halvdels vedkommende i VR.

Forskningsprogrammet er finansieret af Innovationsfonden og består af teknologiudvikling, afprøvning, implementeringsforskning og sundhedsøkonomiske evalueringer.

Dine primære forskningsopgaver er at stå for randomiseringsprocessen samt at indsamle, analysere og publicere data fra RCT-studiet.

Du vil som postdoc blive en del af et tværfagligt team, der udvikler og afprøver teknologien. Du vil også komme til at arbejde tæt sammen med en ph.d.-studerende, der skal afprøve VR-behandlingen i et pilotstudie inden igangsættelsen af RCT-studiet.  

Om Telepsykiatrisk Center og forskningsenheden

Telepsykiatrisk Center er en del af Psykiatrien i Region Syddanmark. Vi arbejder med udvikling, implementering og forskning i digitale forebyggelses- og behandlingstilbud til mennesker med psykiske problemer. Vi involverer borgere og behandlere i udvikling af teknologibaserede tilbud og udbreder de teknologier, der er virksomme i forhold til symptomlindring og mestring.

Telepsykiatrisk Center har sin egen forskningsenhed, som er placeret under Klinisk Institut ved Syddansk Universitet. Enheden har til opgave af udvikle og forske i brugen af teknologiske løsninger til patienter med psykiske problemer. I dag er vores projekter centreret omkring internetbaseret behandling af angst, depression, personlighedsforstyrrelser, spiseforstyrrelser samt alkoholafhængighed.

Forskningsenheden består af en lektor, fire postdocs, to ph.d.-studerende, tre kommende ph.d.-studerende, to forskningsassistenter, og to forskningspraktikanter. Desuden har vi to adjungerede professorer (en fra Holland og en fra Canada). Vi er en enhed, der vægter samarbejde og social trivsel såvel som fordybelsestid og individuel karriereunderstøttelse.

Læs mere om os på www.telepsykiatriskcenter.dk

Vi vægter

 • Ph.d.-grad samt passion for forskning.
 • Erfaring med RCT-studier eller lignende forskningsdesign.
 • Erfaring med kognitiv adfærdsterapi og eksponeringsterapi.
 • Gerne psykiatrisk udredningserfaring. Det er en fordel, hvis du har anvendt PSE eller MINI tidligere.
 • Gerne erfaring med behandling af angst og depression.
 • Interesse for udvikling og anvendelse af digitale interventioner i psykoterapi.

Vi tilbyder:

 • Et voksende og passioneret forskningsmiljø.
 • En arbejdsplads, hvor vi lægger vægt på samarbejde og vidensdeling.
 • Et arbejdsmiljø, der bærer præg af pionerånd og med stort fagligt og socialt engagement.   
 • En dynamisk arbejdsplads, hvor patienten er i centrum, og hvor brugere inddrages i at forbedre behandlingstilbud.
 • Tæt sparring fra erfarne kolleger.

Ansættelse

Stillingen er på halv tid og tidsbegrænset til ansættelse i 4 år. Der er mulighed for individuel tilpasning af ansættelsen, så ansættelsesbrøk og periode ændres.

Forventet tiltrædelse oktober 2020 eller efter aftale.

Ansættelse sker efter gældende overenskomst.

Ansøgning og kontakt

Lyder jobbet som noget for dig, så send os din ansøgning, CV, publikationsliste og relevante eksamenspairer via job.regionsyddanmark.dk.

Ansøgningsfrist er søndag den 23. august 2020.

Vi forventer at afholde samtaler onsdag den 9. september 2020.

Har du spørgsmål til postdoc stillingen, kan du kontakte forskningsleder Mia Beck Lichtenstein på telefon 26218846 eller på mail mlichtenstein@health.sdu.dk

 

Vi glæder os til at høre fra dig!


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.