Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

To chefer til transformation af en af Danmarks førende offentlige it-organisationer med fokus på forandringsledelse og cloudteknologi

Koncern IT i Københavns Kommune søger to kontorchefer, som er stærke i forandringsledelse, kan se mulighederne i cloudteknologi og evner teknisk og organisatorisk implementering. I skal sammen med Koncern IT’s direktion og chefgruppe lede en ambitiøs transformation af Københavns Kommunes komplekse it-infrastruktur. Målet er at forbedre hverdagen for mere end 600.000 borgere og 45.000 medarbejdere i Københavns Kommune.

Koncern IT leverer de vigtigste digitale værktøjer og it-systemer til Københavns Kommunes syv forvaltninger – og vi er klar til at tage næste skridt i digitaliseringen af København. Derfor har vi igangsat en ambitiøs transformation, som skal fremtidssikre Københavns Kommunes komplekse it-landskab – både teknologisk og organisatorisk.

Det gør vi ved at omstille vores organisation, så vi i endnu højere grad end i dag kan skabe sammenhængende it-services, som hurtigt og sikkert kan tages i brug. Som led heri bygger vi en af Danmarks største cloudplatforme i den offentlige sektor, som skal understøtte vores tekniske transformation. 

Vil du være med til at tage næste skridt i digitaliseringen i København?
Vi leder efter to stærke lederprofiler, som kan indgå i Koncern IT’s chefgruppe og være med til at drive vores fælles transformation mod et mere digitalt København. Begge stillinger er centrale i at drive forandringen. Den ene med fokus på opbygning af cloudplatform og udvikling af cloudkompetencer i hele Koncern IT og i kommunens syv forvaltninger. Den anden med fokus på den tekniske implementering af kritiske forretningsprojekter, som i sidste ende skal bidrage til at skabe mere og bedre velfærd til gavn for københavnerne.

I vil begge referere til Koncern IT’s direktion og indgå i Koncern IT’s chefgruppe. Som led i vores igangværende transformation, får I begge mulighed for at sætte jeres præg på rejsen.

Stilling 1: Kontorchef til nyt cloudkontor og forandringsledelse 
Koncern IT har indgået en aftale om etablering af en cloudplatform, som baserer sig på Microsoft Azure. Ambitionen er at give hurtig adgang til ny teknologi og de nye services, som kommunens forvaltninger og medarbejdere i stigende grad efterspørger – samtidig med, at vi reducerer omkostningerne og gradvist lukker kommunens egne datacentre.

Du vil fra starten få ansvaret for et nyt kontor af cloudspecialister og konsulenter, der skal etablere fundamentet for den kommende platform. Kontoret skal udvides i takt med, at migreringen tager fart i efteråret 2020. Det vil blive din opgave at sikre, at Koncern IT har de rette kompetencer til at løse opgaverne fra migrering til drift og fra udvikling til standardisering i takt med, at vi tager platformen i brug. Du skal brænde for at lede og drive den organisatoriske forandring, som bliver central.

Dine vigtigste opgaver

 • At lede og udvikle et nyetableret cloudkontor, der kan bygge og drive Københavns Kommunes cloudplatform
 • At fastlægge strategien for den organisatoriske forandring i samarbejde med Koncern IT’s direktion og chefgruppe
 • At implementere DevOps, så processer og udrulninger på cloudplatformen automatiseres mest muligt
 • At sikre løbende afstemning mod cloud best practice, så platformen udnyttes bedst muligt
 • At drive det strategiske arbejde med at udbrede brug af cloud i hele Københavns Kommune

Stilling 2: Kontorchef til implementering af kritiske forretningsprojekter
Koncern IT arbejder tæt sammen med kommunens syv forvaltninger om implementering af kritiske forretningsvendte projekter. Vi har derfor en vigtig rolle i at understøtte forvaltningernes projekter fra idé til implementering – især på tværs af hele Københavns Kommune. Du får ansvaret for at lede tværfaglige teams af dygtige it-specialister og konsulenter, som hjælper og vejleder forvaltningerne med implementering af projekter i alle størrelser.

Da vi har en stor opgaveportefølje på mere end 100 årlige projekter til 30.000 it-brugere på tværs af en række teknologiske platforme, vil vi ud fra din profil og interesser sammensætte dit konkrete ansvarsområde.

Du bliver central i at understøtte forvaltningerne med den tekniske implementering af kritiske forretningsprojekter. Det omfatter hele paletten fra opstart til idriftsættelse samt rådgivning om design, it-arkitektur, it-sikkerhed og valg af teknologi.

Dine vigtigste opgaver

 • At oversætte mellem it og forretningen, så projekter kommer godt fra start og sikkert i drift
 • At sikre, at implementering af forvaltningernes kritiske forretningsprojekter sker med blik for fornuftige tekniske valg, til tiden og omkostningseffektivt
 • At rådgive og vejlede forvaltningerne allerede i opstarten af projekter om, hvordan de rigtige arkitekturvalg kan bruges til at styre uden om sikkerhedsmæssige udfordringer, der kan skabe unødige forsinkelser
 • At lede det komplekse spændingsfelt mellem vores dygtige teknikere, it-arkitekter, sikkerhedseksperter, projektledere samt leverandører. Derfor er det vigtigt, at du ikke kun tager ansvar for dit eget område, men arbejder for, at vi samlet set leverer de bedste og mest effektive it-løsninger til København

Begge stillinger: Din profil og kvalifikationer som leder

Til begge stillinger søger vi ambitiøse ledere, som gerne har erfaring med store, gennemgribende forandringsprocesser. Derfor er du velkommen til at søge én eller begge stillinger. 

Vi håber derudover, at du kan svare ja til ét eller flere af disse udsagn:

 • Du har ledelseserfaring fra en større organisation – gerne med fokus på ledelse i forandringsprocesser
 • Du har et stærkt fokus på, at it skal skabe værdi og nye muligheder for forretningen – og du forstår at rådgive i øjenhøjde om teknologi, processer og implementering af projekter
 • Du evner og har mod på at lede i spændingsfeltet mellem forskellige fagligheder – fra specialiserede it-udviklere, teknikere, it-arkitekter og projektledere
 • Du har et godt kendskab eller praksisnær erfaring med cloudteknologi og agile rammeværktøjer (fx Agile, Scrum, SAFe eller lign.) Det vigtigste for os er, at du evner at se mulighederne i ny teknologi og kan lede med dét som omdrejningspunkt

Ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesvilkår vil være i henhold til gældende aftaler mellem KL og den relevante faglige organisation. Den lønmæssige indplacering vil være på grundlønstrin 51 efter Aftale om aflønning af chefer. Herudover kan der forhandles tillæg efter Aftale om Ny Løn. Begge stillinger forventes besat senest den 1. november 2020.
Inden ansættelse vil der blive indhentet referencer og samtykke til indhentning af straffeattest.

Vil du vide mere?  
Hvis du har spørgsmål til stillingerne, er du velkommen til at kontakte direktør Stig Lundbech på 2675 2599, afdelingschef Kristina Skovdal på 5173 4846 eller chefforretningsudvikler Pia de Place på 2336 9092.

Søg via nedenstående link senest torsdag den 17. september 2020
Vi forventer at afholde ansættelsessamtaler i uge 39-40. Vi bruger test undervejs i rekrutteringsforløbet.

Om Koncern IT  
Koncern IT er med ca. 400 medarbejdere en af landets største it-arbejdspladser. Vi betjener Københavns Kommunes syv forvaltninger med leverancer og udvikling af it-værktøjer til den daglige drift. Vi er både ansvarlige for sikker it-drift og udvikling af nye, store it-løsninger. Jo bedre vi er til vores arbejde i Koncern IT, desto større råderum får politikerne og vores over 45.000 kolleger i kommunen til at prioritere velfærd og service til gavn for borgere og virksomheder i København.

Vi er KIT – Københavns Kommunes Koncern IT. Vi går på arbejde for at digitalisere Danmarks største arbejdsplads. Vi har en høj faglighed, og vi brænder for nye teknologier. Vi udnytter vores mange fagligheder, og sammen sikrer vi plads til mere velfærd og gør hverdagen nemmere for borgerne i København. Mød os på koncernit.kk.dk.


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.