Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

To socialrådgivere til Borgercenter Børn og Unge Amager i ungegruppen

Er du socialrådgiver og har du lyst til at være vores nye kollega i Borgercenter Børn og Unge Amager (BBU Amager) i vores ungegruppe? Har du relevant erfaring og lysten til at arbejde løsningsfokuseret med udsatte børn og unge og deres familier? 

En af vores sagsbehandlere flytter udenbys og en anden skal ind og læse videre på universitetet, og derfor søger BBU Amager nu to sagsbehandlere til ungegruppen på myndighedsområdet. Det er faste stillinger med mulighed for at tiltræde den 1. september 2020 eller senere.

BBU Amager har myndighedsansvaret for Socialforvaltningens indsats overfor byens udsatte børn og unge. Vi skaber en positiv forandring for og med de børn, unge og deres familier i København, der har mest brug for hjælp. Vores arbejde er baseret på høj faglighed, systematik og samarbejde med borgerne. Som del af Danmarks største socialforvaltning er det naturligt for os at have et højt fagligt ambitionsniveau og løbende udvikle kompetencer, metoder og indsatser.

BBU Amager er en stor arbejdsplads, hvor vi er ca. 170 medarbejdere, som løser opgaver både indenfor administration, sagsbehandling, foranstaltning og rådgivning. BBU Amager er optaget af at sætte rammen for et insisterende samarbejde med udsatte børn og unge, deres familier og netværk. Vi tager udgangspunkt i den løsningsfokuserede tilgang og har igennem mange år anvendt Signs of Safety (SOS) som metode, men overgår i september 2020 til Integrated Children’s System (ICS). Vi har særlig opmærksomhed på inddragelse af både det private og det professionelle netværk omkring familien – og ikke mindst på, at det er familierne selv, der oftest sidder med løsningerne. For at det kan lykkes, har vi brug for alle gode kræfter omkring børnene/de unge, så udover familierne er samarbejdet med både skoler og institutioner ligeledes et særligt fokus for os.

Det er afgørende for os, at vores sagsbehandling lever op til borgernes retskrav og god forvaltningsskik og vi forventer, at du i en travl hverdag kan møde borgerne ligeværdigt, respektfuldt og i øjenhøjde og sikre, at opgaverne løses rettidigt og indenfor de faste rammer.

BBU Amager har til huse i nyrenoveret og moderne lokaler på Lyongade, hvor vi har indrettet os med åbne kontormiljøer, ingen har enkeltmandskontor og alle sidder i et kontorfællesskab med seks-otte kollegaer.

Lidt om stillingen i ungegruppen
For fem år siden startede vi en spændende og ambitiøs omstilling af indsatsen for socialt udsatte unge i alle enhederne i København. Vi kalder omstillingen ”tæt på familien”. Vi vil øge den sociale mobilitet for de mest udsatte unge, hvor det handler om at sikre udsatte unges tilknytning til fritids- og foreningsliv og almenområdet generelt. Det kræver en professionel, målrettet, intensiv og skræddersyet social indsats. En indsats, som bygger på tillidsbaseret dialog med den unge, tæt opfølgning, aktiv inddragelse af familie og netværk samt et stærkt tværfagligt samarbejde. Som sagsbehandler får du en helt central rolle i samarbejdet med den unge. Det betyder, at du skal bruge tid på at være tilgængelig og nærværende i samarbejdet med den unge, familien og samarbejdspartnere.

Hvad laver vi?
Ungegruppens kerneopgaver er at udarbejde handleplaner og igangsætte foranstaltninger, samt den løbende opfølgning af den støtte, vi har sat i gang. Hertil udarbejder vi også §50-undersøgelser, foretager personrettede tilsyn og afholder netværksmøder med familien, familiens netværk og samarbejdspartnere. Det er disse sagstrin, der udgør rammen for vores tætte opfølgning og dialog med den unge, familien og netværket. Vi møder de unge, hvor de er, og vi håndterer en bred vifte af problematikker, herunder kriminalitet, misbrug, diagnoser, skolefravær og omsorgssvigt. Som sagsbehandler i ungegruppen, skal du være forberedt på, at ingen dage er ens, og du skal være indstillet på en uforudsigelig og til tider tempofyldt hverdag. Vi vægter en høj faglighed i selve sagsarbejdet, herunder et særligt fokus på det skriftlige administrative arbejde, som fylder en større del af hverdagen. Du vil indgå i et team med 16 sagsbehandlere og en netværkskonsulent, der vægter faglig sparring og fællesskab højt.                                              

Hvem er vi?
Ungegruppen er en alsidig og ressourcestærk gruppe mennesker, der alle brænder for at ændre vilkårsrummet for de familier, som de arbejder med. Vi vægter et rum, hvor der er højt til loftet, og vi kan grine sammen over frokosten. Vi vægter det sociale, særligt fordi vi ved, at det handler om at passe på hinanden i hverdagen, hvor sagsbehandlerne ofte arbejder selvstændigt.

Hvem er du?
Du er uddannet socialrådgiver eller socialformidler. Det er en fordel, hvis du har erfaring fra børne- og ungeområdet og har kendskab til Integrated Children’s System og/eller Signs of Safety – hvis ikke, skal du have lyst og mod på at lære. Du skal brænde for myndighedsarbejdet, være en stærk skriftlig formidler og have en robust personlighed. Du skal herudover finde dokumentationsarbejdet både spændende og nødvendigt. Det stiller krav til dig om, at du kan arbejde selvstændigt og struktureret og ikke mindst, at du kan bevare overblikket i en travl og uforudsigelig hverdag. Du er udviklingsorienteret og har lyst til at arbejde i en organisation i løbende forandring. Du er proaktiv, nysgerrig og er ikke bange for at stille spørgsmål eller springe ud i noget nyt.

Som myndighedssagsbehandler kan du rumme at være i dialog med de unge og deres forældre, hvor bølgerne sommetider kan gå højt, samtidig med, at du har et skarpt øje på administration, jura og sagsførelse. Du kan se dig selv både som facilitator for forandring hos familierne og som myndighedsudøver, der kan være vedholdende og stå fast også i modstand. 

Lidt om hvad du får hos os

  • En enestående mulighed for at bidrage til udviklingen af det faglige arbejde på ungeområdet i en ambitiøs organisation under udvikling.
  • En introduktionsplan, der giver dig et fast afsæt for at lære os og Københavns Kommune at kende.
  • Egen sagsstamme fra begyndelsen, mentorstøtte og søde kollegaer.
  • Fleksibilitet i forhold til din arbejdstid og tilrettelæggelse af dine arbejdsopgaver og hjemmearbejdsplads.
  • Høj faglighed med fokus på mål, metodeudvikling, etik og retssikkerhed.
  • God faglig sparring fra kollegaer, faglig koordinator og ledelse.
  • En arbejdsplads, hvor der er højt til loftet og plads til godt humør.
  • Kollegaer, der siger tingene højt og passer på hinanden.
  • Alle spørgsmål bliver hilst velkommen.

Kollegaer fortæller, at ’’For mig er det en arbejdsplads, hvor man kan grine sammen, selvom tempoet er højt. Jeg glæder mig til at møde ind om morgenen.” ’’Jeg holder rigtig meget af den høje grad af selvstændighed, fleksibilitet, og muligheden for at planlægge min egen arbejdsdag.” ’’Jeg kan rigtig godt lide, at der er rum til, at man kan benytte sig af forskellige metoder at tilgå familierne på, og særligt mødet og samtalen den unge.”

Ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til gældende overenskomst og efter reglerne om Ny Løn. Stillingerne er på 37 timer ugentlig med mulighed for tiltrædelse den 1. september 2020 eller en senere. Ansættelse kan dog først finde sted, når der er indhentet udvidet straffe- og børneattest.

Yderligere oplysninger
Hvis du vil vide mere om stillingerne i ungegruppen, kan du kontakte socialfaglig koordinator Dorte Tøttrup på 2169 4089 eller afdelingsleder Nina Thestrup Hansen på 2677 2931. Du kan læse mere om Borgercenter Børn og Unge her.

Søg via nedenstående link senest torsdag den 2. juli 2020
Vi forventer at holde ansættelsessamtaler den 9. juli.


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.