Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

To studenter til Analyse i Danmarks Statistik

• Har du en bred interesse for samfundsforhold?  
• Kan du sætte dig ind i ny viden og videreformidle skarpt og præcist?  
• Er du god til at håndtere store datamængder med fx Excel, SAS eller R?  
 
Så har Analyse i Danmarks Statistik det helt rigtige job til dig!  
 
Vi søger to dygtige studentermedhjælpere, der er stærke til analyse og datahåndtering. Analyse er en enhed i Danmarks Statistik, som blandt andet har til formål at øge Danmarks Statistiks synlighed i den offentlige debat via analyser af centrale samfundsforhold. Analyserne offentliggøres i en separat serie (DST Analyse) og spænder vidt over emner såsom danskernes arbejdstid, økonomisk udligning mellem danske kommuner, kriminalitet blandt danske unge eller udviklingen i den danske akvakultursektor.  
 
Analyseenheden består af tre chefkonsulenter, som arbejder tæt sammen med specialister fra Danmarks Statistiks statistikkontorer samt Formidlingscenter.
 
Ansvar og arbejdsopgaver  
I Analyse lægger vi vægt på, at du som student inddrages i hele processen omkring udarbejdelse af vores analyser. Det inkluderer blandt andet litteratursøgning, bearbejdning af data, redigering af figurer, formulering af pressemeddelelser samt deltagelse i skriveprocessen. Ligeledes er konstruktiv kritik igennem arbejdsprocessen essentiel, og det er afgørende, at du som studerende både kan modtage og give kritik. Analyserne udarbejdes ofte i samarbejde med både interne og eksterne partnere, og gode samarbejdsevner er derfor en vigtig forudsætning. Som beskrevet er arbejdsopgaverne af meget varierende karakter, hvilket fordrer, at du som student skal have lyst til at lære nye metoder og sætte dig ind i mange forskellige samfundsforhold.  
 
Din profil  
Du er godt i gang med din uddannelse inden for fx økonomi eller et andet samfundsvidenskabeligt studie. Det er vigtigt, at du er god til at gå ned i detaljen, og at du er fokuseret på at levere en høj kvalitet i dine opgaver. Du skal kunne arbejde selvstændigt og struktureret med opgaverne, men samtidig er det afgørende, at du er en initiativrig holdspiller, der har lyst til at tage ansvar. Det er vigtigt, at du kan håndtere opgaver med korte deadlines.  
 
Løn og ansættelse  
Stillingerne ønskes besat snarest muligt. Arbejdstiden er ca. 15 timer pr. uge efter aftale. Der er mulighed for fleksibilitet omkring arbejdstid i eksamensperioder. Aflønning sker efter gældende overenskomst i staten.  
 
Kontakt og ansøgning  
Nærmere oplysninger om stillingen fås ved henvendelse til chefkonsulent Anne Kaag Andersen på telefon 39 17 32 27 eller chefkonsulent Michael Drescher på telefon 39 17 32 28.  
 
Er du i besiddelse af de nævnte kvalifikationer, og har du lyst til at arbejde med analyse af samfundsforhold? Så send os din ansøgning ved at klikke på ”Søg stillingen” nedenfor.  
 
Kort om Danmarks Statistik  
Danmarks Statistik er den centrale myndighed for den danske statistik, placeret i Økonomi- og Indenrigsministeriet. Vi indsamler, bearbejder og offentliggør statistiske oplysninger om samfundet. Vi er 550 ansatte og har en familievenlig arbejdsplads med fleksibel arbejdstid og gode udviklingsmuligheder. Få et hurtigt overblik på http://www.dst.dk/profil
 
Se vores medarbejdervideo her: https://youtu.be/UanDN4JQ5us    
 
Du kan følge os på LinkedIn  
 
 


Ikke det rigtige job?

Opret en jobagent og få dit nye job direkte i indbakkenOpret jobagent her