Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Uddannelsesansvarlig overlæge til Psykiatrisk afdeling i Vejle

Lyst til at bruge dine speciallægekompetencer til at styrke uddannelse og supervision i et allerede inspirerende uddannelsesmiljø? 

I så fald er en stilling som uddannelsesansvarlig overlæge ved Psykiatrisk Afdeling Vejle en spændende mulighed for dig! Du vil få gode rammer til at kunne dedikere din viden til uddannelse og supervision af en meget aktiv lægegruppe.

Stillingen er til besættelse 1. marts 2021 eller efter aftale. 

I Psykiatrien i Region Syddanmark har man et stort fokus på at styrke den lægelige videreuddannelse og der er konkret et ønske om en mere dedikeret indsats til supervision. 

Psykiatrisk afdeling Vejle har igennem de seneste år valgt at fokusere på og prioritere uddannelsesmiljøet til gavn for både yngre samt ældre kolleger. Til trods for en generel lægemangel er det over det seneste års tid lykkedes afdelingen at både fastholde og rekruttere læger, hvilket har bevirket et mindre behov for dyre eksterne lægevikarer, en mere ligelig vagtfordeling, flere fastansættelser. Vi ser at gode og dygtige læger frembringer endnu flere gode lægekolleger. Arbejdsmiljø og uddannelse er i højsædet og tænkes konstant ind i driften af afdelingen.

Vi satser bl.a. på undervisning, supervision (grupper, individuel, bed side), faglig sparring, klinikker, rollespil (kommunikation), journal club, writers club (forskning) og har skubbet på en kultur hvor undervisning, sparring og supervision bliver en naturlig del af lægernes hverdag i klinikken. Vi har desuden gode evalueringer på et ret omfattende introduktionsprogram for nye læger i afdelingen. Vi har også et stort fokus på medicinstuderende, som bliver tilknyttet afdelingen og bl.a. har mentorer tilknyttet.

Prioriteringen af uddannelse og arbejdsmiljø er valgt ud fra et ønske om at øge den faglige stolthed, arbejdsglæden og kvaliteten af patientbehandlingen. Der fokuseres derfor på fælles opgaveløsning med stort fokus på supervision af den kommende generation. Du forventes derfor at have interesse i at bidrage til udviklingen af uddannelses- og arbejdsmiljø igennem undervisning, supervision og vejledning af yngre læger.

Om stillingen 

Som uddannelsesansvarlig overlæge 

Indgår du i afdelingens samlede gruppe af overlæger samt speciallæger. Som uddannelsesansvarlige overlæge indgår du også i ledelseskredsen. Du forventes at brænde for at viderebringe og formidle din viden til yngre læger og medicinstuderende. 

Det vil ikke være et krav at du har andre kliniske funktioner i driften i lokalpsykiatrier eller sengeafsnit. Du får en dedikeret opgave i at støtte op om uddannelses- og forskningsmiljøet. Det er vigtigt at du brænder for opgaven med lægelig videreuddannelse. Du vil få et tæt samarbejde med den ledende overlæge samt den uddannelseskoordinerende yngre læge (UKYL).

Supervisionsopgaven er vægtet i særlig grad. Det vil også forventes at du varetager vejledningsfunktion for yngre læger.

Du er bl.a. med til at revidere introduktionsprogram og sikre struktur for introduktion og undervisning i afdelingen. Du er med til at udvikle undervisningsmateriale. Du skal medvirke til at sikre forskningsmuligheder og aktivitet i afdelingen og derigennem medvirke til at rekruttere yngre læger eller medicinstuderende til afdelingens forskningsmiljø. Her vil der naturligt være et tæt samarbejde med vores kliniske lektor og de specialeansvarlige overlæger i afdelingen.

Stillingen er som udgangspunkt uden deltagelse i vagter i Psykiatrisk Afdeling Vejle.

Kvalifikationer

Den uddannelsesansvarlige overlæge skal:

Have gode kommunikationsevner og formå at sikre kommunikation på tværs af lokalpsykiatri og sengepsykiatri. Bidrage til gode samarbejdsrelationer internt og eksternt. Det er en fordel at du har en terapeutisk uddannelse eller supervisoruddannelse. Det vigtigste er dog at du brænder for vejledning, supervision og undervisning af yngre læger og medicinstuderende.

Om Psykiatrisk Afdeling Vejle

Psykiatrisk afdeling i Vejle er beliggende i smukke omgivelser ved skov og vand og i nybyggede og moderne bygninger fra 2017. Vores nybyggede afdeling rummer arealer for fysisk aktivitet, integration af natur, sansestimulering og afprøvning af lys som en del af behandlingen. 

På Psykiatrisk afdeling i Vejle findes 5 sengeafsnit (affektiv afsnit (02/03), psykose afsnit (06/07), ældre afsnit (04), afsnit for dobbeltdiagnoser og medicinnedtrapning (05) og psykiatrisk akutmodtagelse (PAM). Her er desuden tilknyttet den mobile skadestue (DMS) og akut psykiatrisk udrykningstjeneste (APU).

Afdelingen har desuden tre lokalpsykiatrier i henholdsvis Kolding, Vejle og Fredericia, som har følgende udredning og behandlingstilbud:

 • Udrednings- og behandlingsteam 
 • Teams for psykose- og affektive lidelser (herunder bl.a. angst og ADHD)
 • OPT – opsøgende psykose teams
 • OPUS 
 • Almenpsykiatriske teams
 • Team for gerontopsykiatri
 • Demensklinikken Lillebælt
 • Team for Oligofreni  

Der foreligger en samlet udviklingsplan for Psykiatrien i Region Syddanmark, således at videreudvikling af afdelingens behandlingstilbud pågår, og du forventes at tage aktivt del heri. Planer for psykiatrien i Region Syddanmark kan ses på www.regionsyddanmark.dk.

Du vil blive del af en særdeles engageret og dynamisk lægegruppe, der bidrager i afdelingens udvikling, nytænkning og ledelse.   

Krav til ansøgning: 

Ansøgningen skal indeholde følgende: cpr.nr., eksamensår og resultat samt tidligere ansættelser. Derudover bør ansøgningen indeholde oplysninger vedrørende opnåede kompetencer i relation til de 7 lægeroller: 

Ansøgningen bedes opstillet herefter: 

 • Den medicinske ekspert 
 • Kommunikator 
 • Samarbejder 
 • Leder/administrator 
 • Sundhedsfremmer 
 • Akademiker 
 • Professionel 

Løn og ansættelsesforhold: sker i henhold til indgåede aftaler mellem Danske Regioner og Foreningen af speciallæger/FAS. 

Ansøgningsfrist: 22. januar 2021

Ansættelsessamtaler: 26. januar 2021?

Yderligere information

Har du spørgsmål til stillingen er du velkommen til at kontakte ledende overlæge Mikkel Rasmussen på mrr@rsyd.dk eller på telefon 51487551 
 
Vi glæder os til at høre fra dig.

 

 


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.