Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Uddannelsesforsker på skoleområdet

Vi mangler en faglig stærk uddannelsesforsker med særlig viden om skolen og interesse for læreruddannelsen.

Vi søger en forsker, der tager ansvar for udvikling af fælles og egne projekter. En god kollega og samarbejdspartner der i tæt samarbejde med sine kolleger i hele organisationen og i praksis bidrager både til forskning og læreruddannelse.

Vi har en ambition om at opbygge og fastholde fagligt stærke forskningsmiljøer, og vi arbejder ud fra en opfattelse af, at samarbejde og fællesskab er centralt i dette. Det er derfor vigtigt, at du er interesseret i tæt samarbejde med kolleger, samtidig med at du kan tage initiativ og evt. drifte projekter på egen hånd.

Vi er optaget af spørgsmål om nye måder at tænke skoleudvikling og læreruddannelse på. Universitetskolen er en prioriteret satsning, som er et nyt format i læreruddannelsen og forskningen hos os.

Universitetsskolen rammesætter vores ambition om at bedrive forskning, læreruddannelse og skoleudvikling i et gensidigt samarbejde til gavn for alle parter. Den tætte tilknytning til praksis er et kerneelement i universitetsskolen, hvis formål er at skabe et fælles afsæt for udvikling mellem de parter, der er centrale i udviklingen af folkeskolen; Kommunerne, som styrer folkeskolen, skolerne, der varetager den daglige undervisning, vores læreruddannelse med den teoretiske formidling og forskere fra vores forskningsafdeling, der forsker i pædagogiske og didaktiske viden med henblik på at udvikle skolen. Se mere om universitetsskolen.

Arbejdsopgaver
Dine kerneopgaver bliver at bidrage til udvikling af skolen gennem forskning, undervisning og projektledelse i tilknytning til forskningsprogrammet Skole og undervisning.

Arbejdsopgaverne består i, at:

 • Deltage aktivt i implementering og udvikling af universitetsskolen
 • Udvikle og gennemføre forsknings- og udviklingsprojekter i samarbejde med kollegaer og eksterne samarbejdsparter
 • Formidle forsknings- og udviklingsprojekter både løbende og afsluttende i forskellige formater og fora
 • Søge eksterne forskningsmidler
 • Samarbejde på tværs af afdelinger i UC SYD, med praksisfeltet og eksterne samarbejdspartnere
 • Undervise ca. 30 % på vores læreruddannelse
 • Du bliver ansat i UC SYD Forskning, der er en selvstændig afdeling med ca. 25 medarbejdere.
Forskning er delt i fire forskningsprogrammer, hvoraf du bliver tilknyttet programmet Skole og undervisning. Se mere om afdelingen og forskningsprogrammerne.

Dine kvalifikationer og kompetencer
Vi forventer, at du besidder formelle forskningskompetencer. Dit forskningsfelt kan være fag- eller almendidaktik eller pædagogik, men det kan også være (uddannelses)forvaltning eller organisation. Det centrale er, at skoleområdet er i centrum for dine forskningsmæssige interesser og kompetencer.

En tæt kobling mellem forskning og undervisning er en vigtig opgave for os og undervisning af studerende er derfor en vigtig del af jobbet. Praktisk erfaring med skolen, enten som lærer eller på forvaltningsniveau er en fordel men ikke et krav. Vi forventer, at du har:

 • ph.d.- eller doktorgrad
 • forskningserfaring indenfor skoleområde
 • erfaring med at udvikle og gennemføre forskningsprojekter
 • lyst til og gerne erfaring med at undervise og vejlede bachelorstuderende
 • lyst til at samarbejde med andre forskere samt undervisere uden forskerkompetencer
 • lyst til at bringe ny viden i spil i forhold til udvikling af professionsbacheloruddannelserne og efter- og videreuddannelsesuddannelser på skoleområdet
 • lyst til at formidle din forskning som en del af vores strategiske presseindsats.
Løn og ansættelse
Stillingen er en fast fuldtidsstilling. Du bliver ansat som adjunkt eller lektor afhængig af dine kvalifikationer ift. den gældende stillingsstruktur på professionshøjskoler.

Dit primære arbejdssted bliver Campus Haderslev eller Campus Esbjerg.

Løn og ansættelsesvilkår sker efter gældende overenskomst med Finansministeriet og den relevante faglige organisation og i henhold til bekendtgørelse om stillingsstruktur for undervisere ved erhvervsakademier, professionshøjskoler og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Ved ansættelse som adjunkt er der krav om, at du indenfor fire år gennemgår en lektorkvalificering, og i den forbindelse skal der afvikles en større del af undervisningsforpligtelsen inden for områderne videreuddannelse og forskning/udvikling.

Direkte ansættelse som lektor kræver forudgående positiv lektorbedømmelse efter stillingsstruktur 2013. Lektorer, som har fået merit eller er bedømt efter tidligere stillingsstruktur, kan ved stillingsskifte vedlægge ansøgningen en anmodning om lektorbedømmelse efter kapitel 5.

Hvis du allerede er ansat som lektor ved UC SYD, kan du rokere til stillingen, uanset hvilken bekendtgørelse du er bedømt efter.

Tiltrædelse pr. 1. april 2021 eller snarest derefter.

Yderligere oplysninger
Hvis du har brug for at vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte forskningschef Lene Mosegaard Søbjerg på tlf. 7266 5228 eller lmso@ucsyd.dk, docent Thomas Albrechtsen 72665261 eller projektleder på universitetsskolen Dorthe Carlsen 72665221 eller dcar@ucsyd.dk.

Ansøgning
Send din ansøgningen via linket, så vi har den senest den 24. januar 2021 klokken 23.59.

Den samlede ansøgning skal indeholde:

 • Motiveret ansøgning
 • CV inklusiv publikationsliste
 • Kopi af eksamensbevis
Samtaler forventes afholdt i februar 2021.

Om UC SYD Forskning
På UC SYD forsker vi i spørgsmål og udfordringer, som fagprofessionelle oplever i hverdagen.
Som professionshøjskole udfører vi professionsrettet forskning i tæt samvirke med praksis og med inddragelse af eksterne samarbejdspartnere som kommuner, styrelser og ministerier, frivillige organisationer, fagforeninger, øvrige professionshøjskoler samt danske og udenlandske universiteter og forskningsinstitutioner.
I samarbejde med praksis dykker vi ned i de spørgsmål og undersøgelsesfelter, som kan forbedre velfærdssamfundets institutioner for borgerne, ansatte og samfundet som helhed. Samtidig kvalificerer vi vores professionsuddannelser og videreuddannelser med forskningsbaseret viden. På den måde udvikler vi både professionerne og uddanner dygtigere studerende.

Om os
UC SYD er den største videregående uddannelses- og videninstitution i Syd- og Sønderjylland. Vi uddanner lige nu ca. 6.200 studerende på 16 grunduddannelser. Vi forsker i professionernes felter og driver udviklingsprojekter i blandt andet børnehaver, skoler og på sygehuse. Sammenhængen mellem uddannelse, forskning og udvikling er et vigtigt pejlemærke for os. Vi er 670 ansatte på fire campusser i Esbjerg, Haderslev, Aabenraa og Kolding. Vi er glade for vores regionale forankring og har et tæt samarbejde med vores campusbyer og de øvrige byer i området.


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.