Udenrigsministeriet søger kompetent og ansvarlig IT-systemadministrator til at indgå i IT-enhedens driftsteam -Genopslag

Udenrigsministeriet søger kompetent og ansvarlig IT-systemadministrator til at indgå i IT-enhedens driftsteam! Du har først og fremmest både en gnistrende lyst til at arbejde med de nyeste teknologier. Du har relevant teknisk- eller it-mæssig uddannelse. En af dine primære opgaver vil være drift af servermiljø og det er derfor et krav, at du har betydelig driftserfaring og kompetencer inden for Microsoft produkter, infrastruktur, samt server setup.

Udenrigsministeriets mission er at arbejde for Danmarks interesser og værdier i forhold til omverdenen på en måde, der fremmer danskernes frihed, tryghed og velstand samt en mere fredelig og retfærdig verden med udvikling og økonomisk vækst for alle. I Udenrigsministeriets vision indgår, at være bredt respekteret som en kompetent, effektiv, udadvendt og serviceorienteret virksomhed, og at være en attraktiv og idéskabende arbejdsplads, der sikrer stor medarbejdertilfredshed og målrettet kompetenceudvikling.

Udenrigsministeriet varetager en lang række opgaver inden for blandt andet udenrigs- og udviklingspolitik, sikkerhed, eksport og investeringsfremme, borgerservice og administration og regnskab. Derfor har medarbejderne forskellig baggrund inden for både IT, samfundsvidenskab, jura, økonomi, kultur, sprog, kontor, erhverv og handel. Udenrigsministeriet har som fælles værdier, at man som enkeltpersoner og organisation arbejder på grundlag af musikalitet, åbenhed, professionalisme, handlekraft og arbejdsglæde.

Der er ca. 55 medarbejdere i IT-enheden, der dagligt understøtter et større antal kollegaer i både ind- og udland. Driftsteamet har ansvar for hele koncernens IT-understøttelse, fra forretningsudvikling over i system- og applikationsportefølje, klienter og infrastruktur, til 24/7 bruger-support.

IT-enheden har for nyligt igangsat en grundlæggende reorganisering af ministeriets globale it-infrastruktur og implementeringen heraf, ikke mindst i lyset af den stigende cybertrussel, hvilket er tydeligt reflekteret i IT-enhedens nylige reorganisering.

Den rette kandidat vil være med til at holde hånden under og løbende udvikle Udenrigsministeriets globale IT-platform, der understøtter ministeriets globale interessevaretagelse sikkert og effektivt i en verden under hastig forandring. Ambitionerne for udviklingen netop nu er at sikre øget fleksibilitet og brugervenlighed, samtidigt med fastholdelsen af et stærkt fokus på stabil drift, beskyttelse af Udenrigsministeriets data og effektivisering af eksisterende IT-services. Bag dette ligger et grundlæggende ønske om forenkling, standardisering og værdiskabelse.

Udenrigsministeriet søger derfor enerfaren it-systemadministrator med et solidt kendskab til installation, konfiguration, drift og vedligeholdelse af servere.

Udenrigsministeriet tilbyder et spændende og udfordrende job, hvor du får ansvaret for IT-driftsopgaver, herunder installation, fejlfinding og design. Du vil være med til at styre processer omkring oprettelse og nedlæggelse af servere, samt overvåge og afhjælpe performanceproblemer.

Du vil komme til at arbejde med Microsoft Hyper-V miljøer, herunder Storage Spaces Direct (S2D) og med Microsoft System Center. Løbende optimering, drift og vedligeholdelse af it-infrastrukturen bestående af blandt andet:

- Microsoft SQL, DNS, AD og Exchange, IIS og Sharepoint
- Microsoft System Center, SCOM
- Hyper-V og VmWare
- Fysiske og virtuelle servere

Sparring omkring sikkerhed, arkitektur, kravspecifikationer og videreudvikling af it-infrastrukturen og fagsystemer samt kapacitets- og tilgængelighedsstyring og herunder også konsolideringer. Du vil komme til at arbejde sammen med kollegaer i IT-enhedens driftsteam, ligesom du vil få en tæt kontakt til, og samarbejde med, eksternt tilknyttede konsulenter og løsningsleverandører. Du vil komme til at arbejde både selvstændigt med uforudsigelige udfordringer og sammen med dine kollegaer og samarbejdsrelationer, for at finde optimale og driftsstabile løsninger. Du vil desuden få en hverdag med stor variation i opgaverne, gode faglige fællesskaber og muligheder for faglig fordybelse og selvudvikling.

Udenrigsministeriet søger en kollega, som har:

 • Har minimum 3 års operativ erfaring med Storage og Enterprise løsninger, herunder Microsoft System Center, SCOM og HyperV
 • ITIL kursus og praktisk erfaring
 • Solidt kendskab til servere og Enterprise hardware, samt installation, konfiguration, drift og vedligeholdelse af disse, specifikt HPE og Cisco
 • Kendskab til PowerShell vil være fordelagtigt
 • Dybdegående forståelse for IT sikkerhed
 • Relevant uddannelsesmæssig baggrund
 • Stærke kommunikations- og dokumentationsevner på skrift og i tale både på dansk og engelsk
Du er kendetegnet ved, at du:

 • Motiveres af at yde god service og levere resultater
 • Hurtigt formår at komme ind til kernen af et problem og finde løsningen
 • Er kvalitetsbevidst, pligtopfyldende, vedholdende og proaktiv
 • Trives med en hverdag, der til tider kan være travl og omskiftelig
 • Er selvstændig, struktureret og løsningsorienteret
 • Er god til at tage hånd om og fat på de praktiske opgaver
 • Besidder evnen til at arbejde både selvstændigt, i teams og med eksterne samarbejdspartnere og give fagligt modspil og sparring
I hverdagen kommer du til at indgå i en driftsvagtordning. Her skal du deltage i 2. line support. Driftsvagter foregår på turnusbasis og er planlagt i god tid.

Udenrigsministeriet holder til på Christianshavn i København K tæt på offentlig transport. Der er mulighed for gratis parkering i ministeriets parkeringskælder.

Tiltrædelse
Stillingen ønskes besat hurtigst muligt. Bemærk, at tiltrædelse forudsætter sikkerhedsgodkendelse til niveauet ”HEM” (HEMMELIGT), idet stillingen indebærer behandling af højt klassificeret materiale.

Løn- og ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til overenskomst mellem Finansministeriet og pågældendes faglige organisation.

Ansøgning og kontakt
Ansøgningsfristen er søndag, den 31. januar 2021. Stillingen søges under ”ledige stillinger” på www.um.dk. Vi skal have en målrettet og motiveret ansøgning samt et CV, der som minimum indeholder informationer om uddannelse, tidligere beskæftigelse, kvalifikationer, sprogkundskaber, referencer m.v. Vedhæftning af CV alene betragtes ikke som en ansøgning.

Du kan få svar på yderligere spørgsmål om stillingen hos It-driftschef, Nawrooz Khwaja (telefon: +45 2942 5809). Du kan også læse mere om ministeriets værdigrundlag, opgaver og organisation på vores hjemmeside www.um.dk. Har du brug for oplysninger om løn- og ansættelsesvilkår, kan du kontakte HR-konsulent Thomas Hadrup på telefon (+45 3392 1008, e-mail thohad@um.dk).

Udenrigsministeriet ser mangfoldighed som en styrke og ønsker at beskæftige medarbejdere med forskellig baggrund. Vi opfordrer derfor alle kvalificerede, uanset per­sonlig baggrund, til at søge stillingerne.

Se her hvordan vi behandler dine personoplysninger, når du ansøger en stilling hos Udenrigsministeriet.

Om Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriets mission er at arbejde for Danmarks interesser og værdier i forhold til omverdenen på en måde, der fremmer danskernes frihed, tryghed og velstand samt en mere fredelig og retfærdig verden med udvikling og økonomisk vækst for alle. I Udenrigsministeriets vision indgår, at vi skal være bredt respekteret som en kompetent, effektiv, udadvendt og serviceorienteret virksomhed, og at vi skal være en attraktiv og idéskabende arbejdsplads, der sikrer stor medarbejdertilfredshed og målrettet kompetenceudvikling. Vi har som fælles værdier, at vi som enkeltpersoner og organisation arbejder på grundlag af musikalitet, åbenhed, professionalisme, handlekraft og arbejdsglæde. Alle ledige stillinger i Udenrigsministeriet kan findes på www.um.dk.

Du har ikke vedlagt dokumenter til din ansøgning. Klik på 'OK' knappen nedenfor for at sende din ansøgning alligevel, eller klik på knappen "Annuller" og vedhæft dokumenter, før du sender din ansøgning igen.

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.