Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Vi søger 6 fiskerikontrollører til Fiskeristyrelsen

Vil du med på holdet i vores arbejde for at sikre et bæredygtigt dansk fiskeri?

Så er du måske en af vores nye fiskerikontrollører. Som fiskerikontrollør vil du blive en del af et engageret hold af medarbejdere, der arbejder for, at der er et bæredygtigt fiskeri – uanset om det er det erhvervsmæssige - eller det rekreative fiskeri. Du skal være med til at sikre, at fiskerireglerne følges både gennem kontrol og vejledning. Jobbet som fiskerikontrollør er afvekslende og med gode udviklingsmuligheder.

Fiskeristyrelsen søger et antal fiskerikontrollører til vores to regionale kontrolenheder:

  • Regional kontrol Øst, Fiskeriinspektorat Øst (afdelingerne i Ringsted og Kolding)
  • Regional kontrol Vest, Fiskeriinspektorat Vest (afdelingerne i Nykøbing Mors og Frederikshavn)
Stillingerne er til besættelse pr. 1. februar 2021.

Om den regionale fiskerikontrol i Fiskeristyrelsen

I den regionale fiskerikontrol varetager vi kontrol, monitering og håndhævelse af fiskeriregler vedrørende både det erhvervsmæssige og det rekreative fiskeri i salt- og ferskvand, herunder også kontrol af markedsordninger, sporbarhed og hygiejne med fisk, fiskevarer og fiskefartøjer.

Herudover varetager vi kontrol af øvrige fiskerirelaterede forhold i salt- og ferskvand, herunder blandt andet regler om vildfiskens fri passage i vandløb og administrative opgaver omkring registrering af erhvervs- og bierhvervsfiskere, samt opfølgende sagsbehandling og kontrol af status for disse. Vi er også ansvarlige for sagsbehandling i forbindelse med sanktionering af konstaterede overtrædelser.

Om jobbet som fiskerikontrollør

Din kerneopgave vil blive kontrol af, at fiskerilovgivningen bliver overholdt. Det gøres bl.a. ved inspektioner af fiskefartøjer i havn, ved sejlads i kystnære områder og i ferskvand og med kontrol af fritids- og lystfiskere og med deres redskaber og fiskeri.

Der vil også være en lang række andre opgaver, der bl.a. knytter sig til beskyttelse og fremme af danske fiskebestande, og administrative sagsbehandlingsopgaver, hvor du skal gøre brug af it-systemer og vurdere data om fiskeriet og fiskernes regelefterlevelse.

Vi vil gerne investere i dig som fiskerikontrollør. Det gør vi ved at give dig en 2 årig akademiuddannelse inden for myndighedsudøvelse og fiskerikontrol suppleret med interne moduler, hvor du uddannes i myndighedsudøvelse, risikoanalyse, tilrettelæggelse og gennemførelse af fiskerikontrol, både fysisk og administrativt. I uddannelsesforløbet vil der også være kurser i samarbejde, psykologi og kommunikation. Vi vil holde dine kompetencer vedlige gennem løbende videreuddannelse og opdatering.

Som fastansat og uddannet fiskerikontrollør er der med tiden en række spændende udviklingsmuligheder. Fiskeristyrelsen har brug for specialister, der kan håndtere data og strukturere dem, så de kan bruges til at kortlægge udfordringerne i fiskeriet og strukturere indsatserne i fiskerikontrollen.

Der er også mulighed for - når man har oparbejdet rutine og erfaring som fiskerikontrollør - at komme til at arbejde centralt i styrelsen med den overordnede tilrettelæggelse af fiskerikontrol og med opgaver, der binder fiskerikontrollen sammen med udformning af regler på fiskeriområdet via samarbejde med ministeriets departement.

Endelig er der også med tiden mulighed for at blive leder i fiskerikontrollen, fx som vicefiskeriinspektør, som er den daglige leder af fiskerikontrollørerne.

Hvis du allerede nu ved med dig selv, at du kunne være interesseret i – med tiden – enten at arbejde mere specialiseret med it/data, med administration og regler eller som leder, så må du meget gerne skrive lidt om det i din ansøgning.

Hvad forventer vi af dig?

Det er vigtigt, at du har lyst til både at arbejde i det fri, trives i mødet med mange forskellige mennesker og samtidig klart kan se dig selv som embedsmand og i rollen som myndighedsperson.

Vi forventer, at du

  • er i god fysisk form, kan gennemføre en løbetest (2000 m for mænd og 1800 m for kvin­der på højst 12 minutter) og svømme 200 m
  • har en erhvervsuddannelse, grunduddannelse for voksne, gymnasial uddannelse eller en anden relevant uddannelse på mindst samme niveau
  • har relevant erhvervserfaring
  • har gode danskkundskaber og kan formulere dig klart i tale og skrift
  • behersker Office-pakken (bl.a. tekst, regneark og mail)
  • har kørekort til bil (kategori B).
Arbejdstiden er meget varierende. Du skal derfor være indstillet på at arbejde på alle tidspunkter af døgnet og alle ugens dage - også søn- og helligdage. Der arbejdes efter vagtplaner, der udarbejdes månedsvist forud.

Løn- og ansættelsesvilkår

Du ansættes som fiskerikontrollør på prøve ved en af de nævnte afdelinger. I din prøvetid gennem­går du som nævnt oven for Fiskeristyrelsens fiskerikontrolløruddannelse, der er en kombination af praktisk oplæring og teoretisk uddannelse. Prøvetiden er 2 ½ år og uddannelsen varer 2 år.

Du ansættes forventeligt som tjenestemand på prøve. Hvis din prøvetid forlø­ber tilfredsstillende, hvis du består prøverne i løbet af uddannelsen, og hvis du er dansk statsborger, bliver du fastansat som tjenestemand. Er du ikke dansk statsborger, vil du forventeligt blive ansat på tjenestemandslignende vilkår både i prøvetiden og efter prøvetidens afslutning.

Du får løn under uddannelsen til fiskerikontrollør. Lønnen udgør p.t. ca. 245.000 kr. om året. Ved fastansættelse efter 2½ år er lønnen ca. 292.000 kr. om året. Ansættelsesvilkårene for fiskerikontrolpersonale er beskrevet i Aftale mellem Finansministeriet og CO10 - Centralorganisationen af 2010 om nyt lønsystem for tjenestemænd og tjenestemandslignende ansatte inden for Foreningen af tekniske og administrative tjenestemænds forhandlingsområde samt Statens Arbejdstidsaftale.

Der er knyttet en pensionsordning til stillingen som fiskerikontrollør.

Ansættelsesområdet er Miljø- og Fødevareministeriet med tilhørende institutioner.

Hvis du vil vide mere
Vil du vide mere om stillingerne i Regional kontrol Øst, er du velkommen til at kontakte vicefiskeriinspektør Steen Nielsen (Ringsted) på telefon 72 18 56 61 eller konstitueret vicefiskeriinspektør Morten Simonsen (Kolding) på telefon 72 18 56 64. Vil du videre mere om stillingerne i Regional kontrol Vest, er du velkommen til at kontakte vicefiskeriinspektør Kresten Damsgaard (Nykøbing Mors) på telefon 72 18 57 54 eller vicefiskeriinspektør Kasper Schou (Frederikshavn) på telefon 72 18 57 47.

Du kan læse om Fiskeristyrelsen på www.fiskeristyrelsen.dk.

Sådan søger du stillingen
Søg stillingen ved at sende en ansøgning inkl. CV, eksamensbevis og evt. referencer hurtigst muligt og senest den 22. november 2020.

Du søger stillingen via knappen ”SØG STILLINGEN”. Vi glæder os til at høre fra dig.

Miljø- og Fødevareministeriet betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge.

Fiskeristyrelsen er en styrelse under Miljø- og Fødevareministeriet. Styrelsen beskæftiger ca. 250 medarbejdere og omfatter en central del, der består af en afdeling i København og en afdeling i Augustenborg, samt den regionale fiskerikontrol.


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.