Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Vil du være faglig tutor på Folkesundhedsvidenskab?

Vil du være med til at give de kommende folkesundhedsvidenskab-studerende den bedste start på uddannelsen? Er du god til at undervise eller ønsker undervisningserfaring? Fungerer du godt i en social gruppe, og brænder du for at dele dine erfaringer fra studiet? Så er det måske dig, SUND søger som tutor til den kommende nye årgang.

Vi søger 2 studerende til at være faglige tutorer fra august 2021.

Formål med tutorordningen

Tutorordningen har til formål at give de nye studerende den bedste start på deres nye uddannelse. Ved studiestart vil de faglige tutorer i samarbejde med sociale tutorer udgøre de nye studerendes første indtryk af studiet. De faglige tutorer har en meget afgørende rolle i at skabe en god introduktion og overgang til det nye studie.

Arbejdsopgaver som faglig tutor

Som faglig tutor har du ansvaret for et hold af nye studerende, som du følger indtil slutningen af deres 2. semester. Du vil være holdets primære kontaktperson i forhold til de spørgsmål, som de studerende måtte have.

Det er din opgave at skabe en så god studiestart som muligt for de nye studerende. Det sker gennem faglige og praktiske oplæg om uddannelsen både i starten af studiet og hen over de første to semestre. Herudover er du med til at danne gode rammer for sociale bånd blandt holdet og skabe forankring til studiemiljøet. Det forventes, at tutoren aktivt deltager og forbereder sine møder og opbygger en tryg og tillidsfuld relation med sit hold. Tutoren har en vigtig rolle i at afhjælpe evt. studiemæssige eller sociale problemer på holdet.

Tutortimerne indeholder blandt andet:

 • semesterets kurser og indhold
 • foreningslivet på uddannelserne
 • studieteknikker og studieplanlægning
 • gruppedannelse og gruppedynamik
 • eksamensforberedelse
 • reeksamen
Tutorordningen er drevet af studerende med et enormt engagement og drive. Som tutor omfatter arbejdsopgaverne også frivilligt arbejde med eksempelvis at planlægge sociale arrangementer såsom leg/sport i Fælledparken, besøg på Medicinsk Museion, middage/brunch/fester eller andet. Endvidere kan der forekommer arbejde med optimering af introduktionsforløbet mv. Disse opgaver løftes i fællesskab med dine medtutorer.

Deltagelse i semesterstartsugen som faglig tutor

En vigtig del af tutorarbejdet er den første uge af semestret. Her møder du de studerende og samarbejder med de sociale tutorer om at sikre overgangen for de nye studerende, fra de sociale tutorer der har stået for studiestarten, frem til semestret begynder. Du skal påregne en del timers arbejde før og under semesterstarten til både faglige og sociale aktiviteter. Det er forudsætning for jobbet at du kan deltage i semesterstartsugen

Samarbejdspartnere
Du vil indgå i et samarbejde med en medtutor, som er din sparingspartner og støtte i planlægning af hele studieintroduktionen. Det forventet at tutoren deltager aktivt i de planlæggende møder med medtutoren før hvert oplæg. Det forventes, at tutoren deltager aktivt i de planlæggende møder med medtutoren før hvert oplæg.

Tutorerne er også bindeledet til studievejledningen på SUND. Her kan tutoren altid søge hjælp til sparing, henvise en studerende, som har brug for vejledning eller for at kunne melde tilbage, hvis et hold ikke trives.

Dine personlige kvalifikationer:

 • Har bestået første studieår af din uddannelse ved ansættelse
 • Har et særligt drive og engagement for at gøre studiestarten så god som mulig
 • Er udadvendt, kan samarbejde i en gruppe og sætte skub i sociale tiltag
 • At du er selvstændig, struktureret og god til at planlægge
 • At du er god til at lytte og motiveret til hjælpe de studerende
 • At du tør at bede om hjælp, hvis du er i tvivl eller har brug for sparring
Tidligere erfaring med vejledning eller undervisning er en fordel, men ikke en forudsætning for at søge stillingen.

COVID-19 og studiestarten

Vi håber på det bedste, men da vi ikke ved, hvordan COVID-19 situationen kommer til at udvikle sig hen over foråret og sommeren, kan vi ikke med sikkerhed sige, hvilke muligheder og/eller begrænsninger som bliver aktuelle i studiestarten for årgang 2021. Som tutor vil du derfor skulle være villig til at tænkte nyt i henhold til både planlægning og afholdelse af tutoraktiviteter. Du og dine medtutorer vil naturligvis løbende blive opdateret med nyt om COVID-19 og studiestarten, som situationen udvikler sig.

Ansøgning

FSV-studerende på bachelor- eller kandidatdelen på KU kan ansøge stillingen som tutor, så længe man opfylder følgende obligatoriske krav:

 • Har bestået første studieår senest ved ansættelse uge 34 2021
 • Du kan deltage i et heldags tutorkursus onsdag d. 18. august, kl. 9-17.
 • Kan deltage i faste introduktionsdage i uge 36
 • Du kan deltage i planlægningen, studiestarten og rusturen
Hvad skal din ansøgning indeholde:

Send os en motiveret ansøgning på max 1 A4-side med svar på bl.a. følgende spørgsmål:

 • Hvilket semester på FSV ved KU er du på?
 • Hvorfor vil du gerne være tutor?
 • Hvad var godt og hvad var mindre godt ift. tutorordningen, da du startede på studiet?
 • Hvad er i din optik, det vigtigste element til en god studiestart?
I ansøgningen må du meget gerne komme med en konkret og realistisk faglig eller social idé, som du mener, kan bidrage til en god studieintroduktion. Idéen må meget gerne afspejle dig og din rolle i at skabe en faglig og motiverende introduktion til studielivet på SUND.

Derudover skal du vedhæfte dit CV og en indskrivningsbekræftelse (kan hentes fra selvbetjeningen på KUnet).

Ansøgningsfrist

Vi skal modtage din ansøgning og CV via jobportalen senest søndag d. 2. maj kl. 23.59.

Ansættelsessamtaler

Efter ansøgningsfrist behandles alle ansøgninger og der gennemføres korte ansættelsesinterviews på 10-15 min. Interviews vil foregå online i uge 18 og 19.

Hvis du skal til eksamen en af disse uger, må du gerne oplyse det i din ansøgning, så finder vi et andet tidspunkt. Du vil blive indkaldt til samtale via din KU-alumni-mail.

Ansættelse og lønforhold

Ansættelse finder sted fra 1. juli. Tutoren ansættes for i alt 53 lønnet timer fordelt på 43 timer efteråret 2021 og 10 timer foråret 2022.

Ansættelse og aflønning sker som studenterstudievejleder i henhold Fællesoverenskomsten mellem Finansministeriet og Studenterundervisernes Landsforbund/Foreningen af Danske Lægestuderende og cirkulære om overenskomst for Studenterundervisere ved universiteter mv.

Timelønnen er pt. kr. 198,32 (niveau pr. 1. februar 2021) og lønudbetaling vil ske en gang pr. semester.

For at kunne sikre en høj kvalitet og videre fremtidsudvikling af tutorordningen ift. vidensdeling, gode erfaringer og overlevering mellem årgangene, er det nødvendigt at tilbyde forskellige stillingstyper. I den forbindelse kan tutorerne tilbydes stillinger af hhv. 1- og 2-årige varighed eller tidsubegrænset ansættelser alt efter kvalifikationer, erfaringer, personlige ønsker samt fakultetets behov.

Spørgsmål til stillingen

Hvis du har spørgsmål angående tutorordningen eller arbejdet som tutor, er du velkommen til at kontakte AC-studievejleder Signe Egerod Hubbard, signe.hubbard@sund.ku.dk.

Vi opfordrer alle interesserede til at søge stillingen – uanset alder, køn, religion, handicap eller etnisk baggrund


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.