Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Vil du være leder for Faaborg-Midtfyn Kommunes største skole med en spændende geografisk profil?

Velfungerende folkeskole med stærke traditioner og godt sammenhold søger engageret skoleleder! Kan du inspirere til fortsat at skabe faglig og social trivsel hos elever og medarbejdere? Er du ambitiøs på egne og andres vegne? Så mangler vi dig! Du bliver også en aktiv medskaber af Fremtidens Forstad - et stort og strategisk vigtigt projekt i FMK.  

Den nye skoleleders vigtigste opgaver
Din vigtigste opgave som ny skoleleder bliver at fastholde og udvikle en skole, hvor der allerede i dag leveres solide resultater. Trivsel, sociale fællesskaber og høj faglighed er vigtige pejlemærker for Broskolen, og det gør vi med stor succes i dag, hvilket eksempelvis kan aflæses i de nationale målinger. Vores børnesyn er baseret på en inkluderende hverdag for alle elever, hvor der er fokus på glæde og fællesskab samt plads og respekt for den enkelte.
 
Du bliver samtidig en del af en stærk dagtilbud- og skoleledergruppe, hvor det forventes, at du bliver en vigtig og engageret sparringspartner for både dine lederkollegaer og chefen for Center for Opvækst og Læring i den fælles bestræbelse på at realisere kommunens samlede børn- og ungepolitik.
 
Fremtidens forstad
Broskolen er en vigtig del af kommunes udviklingssatsning og ambition for Årslev, hvor en ny og bæredygtig bydel er under etablering. Bydelen skal bestå af tre klynger med hver sin identitet og med stor variation i boligtyper, boligformer, arkitektur og design med mulighed for gode fællesskaber. I 2021 igangsættes et omfattende arbejde med at udvikle byens centrum, hvor Broskolen ligger og bliver en integreret del. Ambitionen er, at vise et eksempel på, hvordan skole og byliv kan bygges sammen til gensidig berigelse både i og uden for skoletiden. Læs mere om projektet her.

Skolens placering midt i fremtidens forstad og kommunens udviklingsstrategi kalder på en skoleleder, der kan balancere og sammentænke et fokus på elevernes læring med et fokus på at realisere skolens potentiale som aktiv medspiller i byudviklingsprojektet, hvor både skole og andre kommunale institutioner skal tænkes sammen med hinanden og det omgivende samfund på nye måder.
 
Hvad leder vi efter?
Vi leder efter en synlig og nærværende leder, som sætter retning både skolefagligt og ledelsesmæssigt. Det er derfor vigtigt, at du kan dokumentere gode stærke kommunikative og relationelle kompetencer.
 
Skolefagligt ved du, at en god skole udvikles i fællesskab med medarbejdere, elever og forældre. Din ledelse er værdibaseret, tillidsfuld og empatisk, og du skal kunne dokumentere evnen til at skabe følgeskab i en kompleks organisation. Du prioriterer samtidig det brede forældresamarbejde og ser skolebestyrelsen som en vigtig sparringspartner i hverdagen.
 
Ledelsesmæssigt interesserer du dig stærkt for, hvordan du sætter rammerne for, at dine medarbejdere, afdelingsledere og sidestillede lederkollegaer kan udfolde deres potentiale.
Du bliver leder for et dygtigt ledelsesteam, som består af 4 afdelingsledere. Lederteamet har et godt samarbejde – også på tværs af afdelingerne – hvilket skal fastholdes fremover. På denne baggrund er det vigtigt, at du har erfaring med at lede ledere. Samtidig er det afgørende, at du har organisatorisk overblik og kan demonstrere evne til sikker drift i en situation med knappe ressourcer og store faglige ambitioner.
 
Broskolen – to afdelinger med én vision
Broskolen består af afd. Bøgehøj 0.- 9. kl. (600 elever) og afd. Rolfsted 0.-6.kl. (150 elever). Vi er gode til at udnytte de muligheder, det giver, at vi både har en stor og lille afdeling, så vi kan tilbyde børnene de rammer, der er optimale for dem. Vores mål er sammen, at skabe et skoletilbud, der vælges til af vores lokalsamfund – vi vil være et godt være-, lære- og udviklingssted for både børn og voksne. Udgangspunktet er at forsøge at finde muligheder frem for begrænsninger, hvor udfordringer er en chance for udvikling. Vi skal sammen turde være ambitiøse på elevernes og skolens vegne. Vi værdsætter, at møde hinanden med et smil og godt humør og har en positiv indstilling og livssyn.
 
Broskolen har et SFO-tilbud på begge sine afdelinger. Der arbejdes på tværs af de to SFO-geografier med fælles pædagogisk udvikling, fælles arrangementer for de større børn og fællesdrift i skoleferierne. SFO-personalet er også med i et tæt samarbejde med både private og kommunale daginstitutioner om den gode overgang til forårs-SFO og skolestarten. I vores skoledistrikt er der en række kommunale og selvejende, men også et stort antal private institutioner. Vi er vant til og prioriterer et godt samarbejde med dem alle, herunder har vi et fælles årshjul for den gode overgang fra daginstitution til skole.
Læs mere om skolen her 
 
Krav til erfaring og uddannelsesmæssige baggrund
Det er et krav, at du har erfaring med skoleledelse, er læreruddannet og har  lederuddannelse på minimum diplomniveau. Erfaring med at arbejde på en skole med flere matrikler er en fordel, men ikke et krav.

Yderligere information 
Ønsker du høre mere om Broskolen og forventningerne til den nye skoleleder eller besøge skolen, så kontakt gerne Chef for Opvækst og Læring Christian Elmelund-Præstekær på 7253 3101 eller skolebestyrelsesformand Lykke Holtze på 2299 3634.

Ansættelsen sker i henhold til gældende overenskomst med den behandlingsberettigede organisation efter forhandling, og der er ingen øvre arbejdstid. Der vil ved ansættelse blive indhentet straffe- og børneattest.
 
Læs mere om Faaborg-Midtfyn Kommunes Børne- og Ungepolitik her
 
Store kommunale satsninger som er politisk prioriterede i forbindelse med børne- og ungepolitikken og visionen om Fremtidens Skole:
”Den kulturelle rygsæk” og ”Erhvervsrygsækken”

Praktiske oplysninger
Ansøgningsfrist er onsdag den 27. maj 2020.

1. samtalerunde gennemføres i uge 24 og 2. samtalerunde i uge 25.

Inden en eventuel 2. samtalerunde vil der blive gennemført en personprofilanalyse og test i løbet af uge 24, oplyse referencer samt løse en case, som medbringes til 2. samtalerunde.

Stillingen er til besættelse pr. 1. august 2020.


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.