Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Yderst sjældent udbudt stilling: Socialpædagogisk teamleder

På Café Ingeborg har vi travlt med at innovere, ekspandere og implementere på et fundament af ligeværdighed, rummelighed og mangfoldighed. Vi kører stærkt og siger sjældent nej tak til nye spændende muligheder. Vi er derfor på udkig efter en både bundsolid og dynamisk socialpædagogisk teamleder som kan være wingman/wingwoman for Café Ingeborgs leder.

Kunne det måske være dig? Så læs videre og kom til vores ÅBENT HUS den 13. august 2020, kl. 14.00-16.00.


Introduktion til Ingeborg
Café Ingeborg er en social hybrid arbejdsplads for særlige medarbejdere - mennesker der er udfordret på forskellige vis: Downs syndrom, autisme, psykiske vanskeligheder, erhvervede hjerneskader, et levet liv i overhalingsbanen eller andet der har placeret dem på kanten af arbejdsmarkedet. Det er også en arbejdsplads for socialpædagoger, en speciallærer og en sociolog der sikrer branding, design og kommunikation, og rigtig mange håndværkere som kokke, gartnere, landmand og andet der kan binde vores LAB praktikanter og SEL103-medarbejdere tættere på et meningsfuldt arbejdsliv, som samtidig kommer vores kunder og gæster til gode. Kunder og gæster er primært kommunens ældre borgere og plejecentrets beboere, men med nye tiltag i samarbejde med Nordea Fonden bliver opgaverne også, at drive generationscafeer, madfællesskaber på tværs, også ude i de omkringliggende småbyer med vores nye virkelig flotte foodtruck.

Ingeborg blev etableret af kommunens politikere i 2011 med målet at løfte kvaliteten af ældremaden på plejecentrene, bidrage til et gladere ældreliv og gøre det gennem meningsfuld beskæftigelse. Dengang var vi 8 i dag er vi 80 og nutidens sandhed er, at ingen i Café Ingeborg er noget uden de andre, det gælder særlige medarbejdere, faglærte, gæster, kunder, de ældre, de studerende. Alle bidrager til hinandens livsglæde som producenter, givere og modtagere af den kærlighed der ligger i maden og i mødet mellem mennesker, der ikke havde mødt hinanden, hvis det ikke var for Cafe Ingeborgs katalytisk filantropiske tilgang til at lade det ske der giver mening.
Eller som Ole Fogh Kirkeby siger: ”Café Ingeborg er solidarisk originalitet, en slags Noahs Ark hvor forskellige mennesker inviteres ombord og får mulighed for at vise det, de ikke selv vidste de kunne”.
 

Og nu skal vi så finde den helt rette social pædagogiske teamleder med stedfortræderfunktion og daglig ledelse af Ingeborg STU som åbner august 2020.


Café Ingeborg er vokset gennem bricolage, altså de forhåndenværende søms princip. Det gør vi stadig og vi er ikke i tvivl om, at det fortsat er vejen frem. Seneste nye skud på stammen er at opstarte STU og etablere ”generations cafeer” og ”madfælleskaber på tværs” i samarbejde med kommunens børne/unge og skolecentre.
Sideløbende med vores vækst har vi forstærket os organisatorisk ved at massere, forme og tilpasse et ganske klassisk organisationsdiagram som løbende står til tilpasning fx i form af tilføjelsen af denne stilling. Organiseringen skal passe til virkeligheden og ikke omvendt i Ingeborg.
Jakob er køkkenchef og Oline er proces og projektleder med ansvar for kvalitetssikring af vores administrative opgaver og de vil være denne stillings ligemænd, dog har denne stilling ”en lille hat” ovenpå i form af stedfortrædende opgaver og ansvar. Dermed er denne stilling også uden øvre arbejdstid.


Indflyvning til dine opgaver
Du skal være lederens socialpædagogiske og ledelsesmæssige wingman. Det betyder i praksis at du skal kunne spille bold og have åbne ligeværdige dialoger med Ingeborgs leder, som har bred mangeårig erfaring både socialfagligt, ledelsesmæssigt og menneskeligt. Vi leder efter dig, som kan supplere en leder, der både er Social Innovatør og Entreprenør med STORT og som, udover at have startet Café Ingeborg, har drevet og vækstet en social hybrid af dimensioner de seneste 9 år og som nu trænger til en makker til både socialpædagogisk, ledelsesmæssig og strategisk sparring.

Dine opgaver vil, udover ovenstående, være:
 

  • At stå for sikringen af, at vores socialpædagogiske praksis tilgang kan mærkes, uanset hvilken en af Ingeborgs døre man træder ind af. Ingeborg har kun roser i de pædagogiske tilsynsrapporter (og i øvrigt også i dem fra fødevarestyrelsen og arbejdstilsynet og et sygefravær på kun 2,49%) og det ønsker vi fortsætter.  Det betyder opmærksomhed, nærvær, dialog, feedback og at du kan fungere som spillende træner for dine kolleger, uanset deres faglige baggrund. Indimellem lærer man mere ved at opleve virkeligheden i praksis end ved at tale om den.
 
  • Vi starter vores STU nu i august 2020. Vi er allerede godt i gang i samarbejde med kommunens Ungeenhed og Kristian som er ansat som speciallærer. Vi har etableret samarbejde med en økologisk gård, kommunens grønne guide og plejecenterledere for at lave en virkelig fed erhvervsrettet STU. Den skal du være daglig leder af og der er nok at tage fat på. Vi har først lige fået lokaler og nu skal vi bruge et par år på at sikre den også bliver en succes.
 
  • Personaleledelsesmæssigt har du ansvaret for de medarbejdere der ikke er i køkken eller administration og du skal ledelsesmæssigt indgå i positivt og respektfuldt samarbejde med både ledelseskolleger (som er hhv. kok og cand.fys) og alle andre medarbejdere og samarbejdspartnere.
 
  • Og sikkert noget mere som vi opdager giver mening, når vi ved hvem du er.Hvem er du
Ja, hvem er du mon. Vi har talt sammen i LMU og taget profiltest i både køkken og udenfor for at se hvad vi mangler. Det vi ved vi ønsker er, at du
 
  • Har socialpædagogisk baggrund og en bred relevant faglig og menneskelig erfaring. Du har nok arbejdet på flere socialpædagogiske områder, så du har noget at tilbyde både den unge mand med downs syndrom der er vild med kærlighed og dyr, kvinden med en psykisk sårbarhed og store dramaer og håndværkeren der fik en hjerneblødning og bedre husker koncerten med AC/DC i Berlin engang, end hvor hans nøgler er.
  • Det er ikke et krav at du også har en håndværksmæssig uddannelse, men det vil ikke være en ulempe, at du har erfaring med andre faggrupper end pædagoger. Der ér noget med forståelse, sprog og gensidig respekt i det rum.
  • Du synes virkelig godt om social innovation og entreprenørskab og du finder det topspændende, at være med til at udvikle og drive det, men dit dna er mere til sikker hverdag, og implementering af både værdiarbejdet, udviklingsplanerne mm.
  • Og så har du ro, humor og lav grad af selvhøjtidelighed, så skal det nok gå alt sammen.Vi tilbyder et virkelig spændende job for den rette og for ikke at bruge hinandens tid forkert, har vi tilrettelagt en længere proces som starter med dette opslag.

Dernæst vil gerne stille os til rådighed for dialog mm. og invitere interesserede til åbent hus den 13. august 2020, kl 14-16 i Café Ingeborg. Tilmelding til odsn@ringsted.dk senest den 12. august 2020.

Først vil der være lidt oplæg fra leder, teamledere og pædagog og dernæst vil der være ”Cafe Model” med mulighed for at gå rundt og møde forskellige medarbejdere og praktikanter, høre til arbejdspladsen, stille spørgsmål og få afklarende svar. Her vil du også kunne få udleveret vores værdibog ”det er lige-meget værd – Cafe Ingeborg sætter kurs” fra 2019, som vi opfordrer dig til at læse inden du søger. Kan du ikke komme til åbent hus kan den hentes her

Tidsplan:
Uge 36: Ansøgningsfrist mandag den 31. august 2020, kl. 23.59.
Uge 37: Udvælgelse af kandidater mandag den 7. september 2020.
Uge 39: Ansættelsessamtaler 1. samtale (2 hele dage) 22.+23. september 2020.
Uge 40: 2. samtale, 28. september 2020.
Garuda test v/HR konsulent og kaffemøde med leder mellem 1. og 2. samtale 
Opstart 1. november 2020.

Ansættelse i helhold til gældende overenskomst for ledere uden øvre arbejdstid.


Det er en del af Ringsted Kommunes ansættelsespolitik at fremme ligelig kønsfordeling og etnisk ligestilling. Vi opfordrer både personer med dansk og anden etnisk baggrund til at søge den opslåede stilling.

Vi glæder os til at modtage din ansøgning


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.