Hver anden sygeplejerske overvejer at skifte væk fra den offentlige sektor minimum en gang om måneden

author-avatar

af Karsten Vikke

Mere end 50% af sygeplejerskerne overvejer at skifte jobbet i den offentlige sektor ud med et job i det private erhvervsliv minimum en gang om måneden og 25% overvejer det flere gange ugentligt. Det er resultatet af en ny undersøgelse af Jobportalen Ofir.dk blandt sygeplejersker i landets fem regioner.

De høje tal overrasker Karsten Vikke, CEO for ofir.dk.

“Det er en stor del af kerneydelsen i vores samfund som overvejer at forlade sektoren. Det overrasker måske ikke så mange, at vores offentlige sundhedssektor er under pres, men at så mange tænker på at søge væk nu, tror jeg ikke mange er opmærksomme på. Det kan have store konsekvenser, hvis man ikke tager det alvorligt”, siger Karsten Vikke, CEO for Jobportalen ofir.dk.

Af respondenterne arbejder 89% i den offentlige sektor, og særligt lønnen, opgaverne og ønsket om normale arbejdstider er en stor motivation for at skifte sektor. Undersøgelsen viser, at det særligt er sygeplejersker i alderen 30-49 år, der har fokus på arbejdstiderne. Af respondenterne svarer 71% at lønnen er en stor eller meget stor motivationsfaktor for at skifte job.

“Skæve arbejdstider og børnefamilier harmonerer ikke. Det er et af resultaterne af undersøgelsen. Men det som måske er mere overraskende, er, at lønnen også er en så stærk drivkraft for sygeplejersker. Baseret på andre undersøgelser, virker det faktisk til at have større betydning end i mange andre brancher. Hvis dette ikke imødekommes, er der stor risiko for, at den offentlige sundhedssektor kommer til at mangle endnu flere hænder fremadrettet”, vurderer Karsten Vikke.

Sygeplejerskegruppen er en svær gruppe at få åbne stillinger besat til. Ifølge DSA er ledigheden ca. 1%, og flere jobs står åbne på landets jobportaler uden at få nok kvalificerede ansøgere, og hvor lederne må bruge alternative netværk og kanaler for at få besat stillingerne.

“Vi er dagligt i kontakt med gruppen i forbindelse med at få stillinger besat. Det er ikke altid, at man kan nøjes med at bruge traditionelle jobportaler. Som undersøgelsen også viser, så er der faktisk flere sygeplejersker på de sociale medier, end på jobportaler. Det er en tendens, vi også ser hos andre faggrupper. For at besætte de ledige stillinger skal man kombinere den traditionelle jobannonce med bl.a. sociale medier”, siger Karsten Vikke.

Undersøgelsen blev gennemført i maj/juni 2020 via et udsendt spørgeskema til 4.000 modtagere og via deling i fora på sociale medier forbeholdt sygeplejersker. I alt deltog 350 sygeplejersker i undersøgelsen. Respondenterne er fordelt over alle aldersgrupper og er fra alle landets fem regioner.

For yderligere information kontakt
Karsten Vikke, CEO: mobil 21 78 50 69, e-mail: [email protected]

×

Send os en mail

Udfyld felterne herunder, og vi kontakter dig hurtigst muligt.

(Required)
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Bliv kontaktet

Send os en mail

Indryk annonce