Jeanette Hänel, 19. oktober 2016

Sådan skal du reagere på en jobannonce

Når først en jobannonce rammer virkeligheden, altså bliver sendt afsted fra en virksomhed, er det som jobansøger bare om at komme ud af fjerene.

Det er altid en god ide at søge stillingen, lige så snart du er blevet opmærksom på jobannoncen. På den måde bliver din ansøgning en af de første, der bliver læst, og derved undgår du, at arbejdsgiver finder sine ‘mulige kandidater til jobbet’, inden de når at se, hvad du har at byde på.

Der kan være mange om buddet, og derfor er det altid godt ikke at være lige i sidste øjeblik.

Begynd din proces med at læse jobannoncen grundigt – også det der står med småt om virksomheden.

Derefter er der som hovedregel fire spørgsmål, du kan stille dig selv, når du læser en jobannonce:

  • Hvad står der i annoncen? Det giver indblik i, hvad virksomheden leder efter, og hvor du passer ind.
  • Har jeg overvejet mine kvalifikationer godt nok?
  • Hvad står mellem linjerne i annoncen? Eller sagt med andre ord: hvad cirkler de omkring, men er ikke helt klare i spyttet om? Det er åbenlyst for dig, at bruge din ansøgning på at vise, at du har indblik i hele deres proces, og dermed også det dit arbejde potentielt kommer til at handle om.
  • Hvad står der ikke i annoncen? Hvad siger de ikke, som du alligevel kan slå på – det kunne være opgaver, som ligger op af de opgaver, opslaget oplyser, at du kommer til at arbejde med.
  • Har du afklarende spørgsmål, der kan medvirke til at gøre din ansøgning helt skarp, så ring til virksomheden og spørg. Men husk! Spørg aldrig til noget, der står tydeligt i jobopslaget, eller som nemt kan findes på virksomhedens hjemmeside.

Det er desuden altid en god ide at besøge virksomhedens hjemmeside, hvor du kan læse mere om virksomhedens målsætninger, produkter, personalepolitik og etiske værdier. På biblioteket kan du desuden søge i avisdatabaser på firmanavne og se, hvad der kommer op af artikler.

Gør som 300.000 brugere allerede har gjort. Opret en Ofir jobagent i dag og modtag straks nye job i din indbakke.

Andre spændende artikler