cv-skabeloner

7 gratis CV-skabeloner i Word-format til Download

author-avatar

af Benjamin Sindal

Her kan du få et flot CV på 5 minutter. Vælg mellem 7 gratis CV-skabeloner fra forskellige brancher og få et flot og personligt CV i dag.

Træt af at læse artikler om at skrive CV?

Vores CV Bygger guider dig hele vejen, så du sparer tid og undgår tvivl.

Vælg mellem klassisk CV eller kompetence CV

Nedenfor finder du 2 gratis CV-skabeloner – et kronologisk CV og et kompetence CV.

 • Klassisk kronologisk CV er det mest almindelige CV. Det fokuserer på din erhvervserfaring i kronologisk rækkefølge. Hvis du har relevant erfaring i forhold til jobbet du søger, bør du bruge denne type CV. Læs mere om kronologisk CV.
 • Kompetence CV en alternativ måde at opbygge sit CV på. Det fokuserer i højere grad på dine kompetencer i stedet for din erhvervserfaring. Det er velegnet til dig, der er nyuddannet, midt i et brancheskift eller af andre årsager ikke har så meget relevant erhvervserfaring ift. den søgte stilling.
  Læs mere om kompetence CV.

Klik på eksemplerne herunder for at downloade en klassisk- eller kompetence CV skabelon ⬇ Find flere skabeloner nede i artiklen

Vælg mellem kreativt CV eller simpelt CV

Nedenfor finder du 3 gratis CV-skabeloner – 1 kreativt CV og 2 simple CV skabeloner.

 • Kreativt CV er en alternativ tilgang til CV-layout, der bruger unikke visuelle elementer til at skille sig ud. Det er passende at bruge et kreativt CV, når du søger job i kreative brancher eller ønsker at fremhæve din personlighed og kreativitet.
 • Simpelt CV er en traditionel tilgang til CV-opbygningen, der fokuserer på klar og letforståelig information. Et simpelt CV er ofte en god løsning i de fleste brancher, da du leverer en klar og præcis oversigt over din erhvervserfaring og kompetencer uden distraktioner fra visuelle elementer.

Klik på eksemplerne herunder for at downloade en kreativ eller simpel CV skabelon ⬇ Find flere skabeloner nede i artiklen

CV-skabelon på engelsk

Herunder finder du en CV skabelon oversat til engelsk. I dagens globale arbejdsmarked er det almindeligt at se jobopslag, der efterspørger engelsksprogede kandidater.

Hvis du søger job i en international virksomhed eller stillingen kræver, at du dagligt kommunikerer på engelsk, vil jobannoncen sandsynligvis være skrevet på engelsk. Derfor er det passende at have dit CV på engelsk, medmindre andet er angivet i jobopslaget.

Klik på eksemplet herunder for at downloade en CV skabelon på engelsk ⬇ Find flere skabeloner nede i artiklen

CV-skabelon til ungarbejder og nyuddannet

Et CV for en ungarbejder eller nyuddannet fokuserer typisk på uddannelse og relevante færdigheder fra fritidsjobs, praktikophold og projekter samt en kort personlig præsentation.

En ungarbejder eller nyuddannet kan føle sig fristet til at fylde sit CV med irrelevante detaljer for at få det til at fylde mere. Men det er bedre at undgå dette. Virksomheder forventer ikke en lang liste af relevant erfaring fra nyuddannede eller ungarbejdere. De vil dog gerne se et CV, der på anden måde er relevant for dem.

Læs mere om, hvordan du som nyuddannet eller ungarbejder kan gøre dig relevant for arbejdsgivere ved at fremhæve dine kompetencer i CV’et, eller lad dig inspirere af den medfølgende CV-skabelon.

Klik på eksemplet herunder for at downloade en CV skabelon til ungarbejdere og nyuddannede ⬇

Sådan bruger du CV-skabelonerne bedst

En skabelon er et fantastisk værktøj til dig, der gerne vil hurtigt i gang med at skrive et CV. Disse CV skabeloner er opbygget efter den standard, som de fleste bruger og er velkendt af arbejdsgivere.

Med en gratis CV skabelon kan du nemt ændre tekst, farve og grafiske elementer, så det bliver dit helt eget. Husk – en CV-skabelon giver dig byggestenene til dit CV – men det er vigtigt, at du tilretter indholdet og målretter CV’et til det enkelte job.

Uanset hvilken af de 7 CV-skabeloner, du benytter dig af, så er det altså vigtigt, at du gør det overskueligt og indbydende at læse for en kommende arbejdsgiver

🥇 TIP: Læs guiden om det gode cv eksempel, og få det bedste fundament, når du skal udfylde CV skabelonen.

Hvad er et godt CV-layout? 

Virksomheder bruger gennemsnitligt 1 minut pr. CV i den første grovsorteringsfase, når de udvælger kandidater fra ansøgerbunken. Det betyder, at du som ansøger har ganske kort tid til at gøre et godt indtryk. Derfor kan det godt betale sig at bruge tid på at bruge en flot, indbydende og overskuelig CV skabelon.

Men der er andre ting, du selv kan gøre for at gøre layoutet i dit CV mere personligt og moderne. Brug fx friske farver til dine faner, figurer eller overskrifter – det kunne eksempelvis være de farver, som virksomheden, du søger job hos, selv bruger. Dette viser, at du har researchet virksomheden, og samtidig gør du CV’et unikt målrettet til dem. Brug gerne samme layout til din ansøgning.

Et flot CV-layout består af:

 • En overskuelig struktur 
 • Friske farver – evt. virksomhedens farver 
 • Letlæselig og skærmvenlig skrifttype 
 • Korte sætninger, korte afsnit og punktform

🥇 TIP: Husk altid at konvertere din Word-skabelon til PDF, inden du sender den afsted.

Skrifttype til dine CV-skabeloner

Valget af skrifttype har også betydning for CV’ets layout. Her bør du bruge en professionel, letlæselig skrifttype, der egner sig godt til skærmlæsning (de fleste CV’er læses fra en computer).

Skrifttyper velegnet til CV: 

 • Calibri 
 • Helvetica 
 • Arial 
 • Verdana

Derudover bør du som udgangspunkt altid anvende sort skrift og mellem str. 10-12 i din tekst. I dine overskrifter er der rum for mere kreativitet – men sørg for, at det visuelt hænger sammen med resten af CV’ets design og indhold. 

Vær opmærksom på ikke at gøre dine linjer for lange, da det hurtigt kan blive tung og uoverskuelig læsning. Her anbefaler vi, at du sætter en linjemargen på 3 cm. 

Hvor langt skal et CV være?

CV’ets længde afhænger af, hvor du befinder dig i dit karriereforløb. Er du nyuddannet, så vil dit CV af gode grunde ikke være ret langt. Stræb dog efter minimum at udfylde én side. Her vil dit uddannelsesafsnit nødvendigvis fylde en del, medmindre du har haft anden relevant erfaring fra studiejob.

Har du derimod 20 eller 30 års erhvervserfaring på bagen, så er et CV på 3-5 siders længde ikke unormalt. Længden på dit CV afhænger også af, hvor meget du har skiftet job eller arbejdsopgaver i løbet af din karriere.

Hvor langt skal man gå tilbage i sit CV?

Det er en kunst at kunne begrænse sig – især i et CV. Så selvom du har en masse god erfaring, du gerne vil pryde dit CV med, så forsøg at udvælge de mest relevante for den søgte stilling. 

Det er sjældent interessant for virksomhederne at se en detaljeret oversigt, der går længere tilbage end de seneste 10-15 år af din karriere; medmindre den mest relevante erfaring, du har, ligger længere tilbage end dette.

Det betyder ikke, at du skal udelade dine ældste erfaringer, men blot at de fylder minimalt på CV’et. De kan eksempelvis placeres under et særskilt afsnit kaldt “Øvrig erhvervserfaring”. 

Lær mere om det gode CV

Kunne du tænke dig at blive klogere på opsætningen af et klassisk CV? Så læs mere om CV opbygning, og bliv guidet igennem hvert enkelt trin, når du skal lave dit CV. Du kan også lave dit CV online vha. et af en CV Maker.

💡 Du kan også få overblik over CV Skrivning med artiklen “Hvad er et CV? | Få overblikket i denne CV guide

Ofte stillede spørgsmål

Et CV er typisk mellem 2-4 sider langt. Har du mange års erfaring kan det godt være længere – og er du nyuddannet, er det måske kun 1 side langt. Der er altså ikke noget maksimum på, hvor langt et CV bør være. Det vigtigste er, at dine mest relevante kompetencer og erfaringer er fremhævet og står først.

Søger du job uden at have relevant arbejdserfaring, så kan du med fordel gøre brug af det kompetencestyrede CV. Her fremhæver du dine kompetencer i stedet for din erfaring. Det kan eks. være kompetencer tilegnet gennem dit studie, fritidsliv, frivilligt arbejde e.l.

Et godt CV skal først om fremmest være overskueligt og letlæseligt. Dernæst skal indholdet være relevant ift. den søgte stilling. Det er også en fordel, hvis du kan give dit CV et personligt præg. På den måde skiller du dig lettere ud fra mængden af ansøgere. Dit CV skal desuden altid være i PDF.