cv-skabeloner

7 CV-skabeloner, der hjælper dig hurtigt i gang 

author-avatar

af Nanett Winkler

Arbejdsmarkedet er glohedt lige nu. Så skal du nå at lægge billet ind på de gode, ledige stillinger, skal der handles hurtigt! Derfor finder du nedenfor 7 gratis CV-skabeloner fra forskellige brancher. Download de gode Word-skabeloner, og kom let i gang med at lave dit eget personlige CV i dag. 

Hvorfor bruge en gratis CV-skabelon? 

En skabelon er et fantastisk værktøj til dig, der gerne vil hurtigt i gang med at skrive et CV. For selvom der findes tonsvis af forskellige CV-layouts, så er opbygningen mere eller mindre ens for de fleste CV’er. 

Så hvorfor bruge tid på at genopfinde den dybe tallerken?

Brug en gratis skabelon til CV som fundament til at redigere i, ændre tekst, farve og grafiske elementer, så det bliver dit helt eget. Husk – en CV-skabelon giver dig byggestenene til dit CV – men det er vigtigt, at du i tekstindholdet gør CV’et til dit eget, og at du målretter det til det enkelte job.   

To typer af CV-skabeloner

Nedenfor finder du to gratis CV-skabeloner af henholdsvis et kompetencestyret CV og et kronologisk CV. Sidstnævnte er den hyppigst anvendte skabelon og bruges typisk af kandidater med relevant erhvervserfaring.

Kompetence-CV’et er derimod velegnet til dig, der er nyuddannet, midt i et brancheskift eller af andre årsager ikke har relevante kvalifikationer eller erhvervserfaring ift. den søgte stilling. 


Hvad er et godt CV-layout? 

Virksomheder bruger gennemsnitligt 1 minut pr. CV i den første grovsorteringsfase, når de udvælger kandidater fra ansøgerbunken. Det betyder, at du som ansøger har ganske kort tid til at gøre et godt indtryk. Derfor kan det godt betale sig at bruge tid på at lave en flot, indbydende og overskuelig skabelon til CV.

Men der er andre ting, du selv kan gøre for at gøre layoutet i dit CV mere personligt og moderne. Brug fx friske farver til dine faner, figurer eller overskrifter – det kunne eksempelvis være de farver, som virksomheden, du søger job hos, selv bruger. Dette viser, at du har researchet virksomheden, og samtidig gør du CV’et unikt målrettet til dem. Brug gerne samme layout til din ansøgning.

Skrifttype til dine CV-skabeloner

Valget af skrifttype har også betydning for CV’ets layout. Her bør du bruge en professionel, letlæselig skrifttype, der egner sig godt til skærmlæsning (de fleste CV’er læses fra en computer).

Skrifttyper velegnet til CV: 

  • Calibri 
  • Helvetica 
  • Arial 
  • Verdana

Derudover bør du som udgangspunkt altid anvende sort skrift og mellem str. 10-12 i din tekst. I dine overskrifter er der rum for mere kreativitet – men sørg for, at det visuelt hænger sammen med resten af CV’ets design og indhold. 

Vær opmærksom på ikke at gøre dine linjer for lange, da det hurtigt kan blive tung og uoverskuelig læsning. Her anbefaler vi, at du sætter en linjemargen på 3 cm. Hvor langt skal et CV være?

CV’ets længde afhænger af, hvor du befinder dig i dit karriereforløb. Er du nyuddannet, så vil dit CV af gode grunde ikke være ret langt. Stræb dog efter minimum at udfylde én side. Her vil dit uddannelsesafsnit nødvendigvis fylde en del, medmindre du har haft anden relevant erfaring fra studiejob.

Har du derimod 20 eller 30 års erhvervserfaring på bagen, så er et CV på 3-5 siders længde ikke unormalt. Længden på dit CV afhænger også af, hvor meget du har skiftet job eller arbejdsopgaver i løbet af din karriere.

Hvor langt skal man gå tilbage i sit CV?

Det er en kunst at kunne begrænse sig – især i et CV. Så selvom du har en masse god erfaring, du gerne vil pryde dit CV med, så forsøg at udvælge de mest relevante for den søgte stilling. 

Det er sjældent interessant for virksomhederne at se en detaljeret oversigt, der går længere tilbage end de seneste 10-15 år af din karriere; medmindre den eneste relevante erfaring, du har, ligger længere tilbage end dette.

Det betyder ikke, at du skal udelade dine ældste erfaringer, men blot at de fylder minimalt på CV’et. De kan eksempelvis placeres under et særskilt afsnit kaldt “Øvrig erhvervserfaring”. 

CV på engelsk 

I dagens globale samfund er det ikke unormalt, at kandidater med engelsksprogkundskaber efterspørges. Søger du job i en international virksomhed, eller kræver stillingen, at du kommunikerer på engelsk til dagligt? Så vil jobopslaget højst sandsynligt være formuleret på engelsk. Og derfor skal dit CV også være på engelsk – medmindre andet er angivet i jobopslaget.

Det betyder også, at din danske skabelon bliver mindre brugbar for dig. Heldigvis er der hjælp at hente! Nedenfor finder du en engelsk CV skabelon, du gratis kan downloade og redigere i. 

Vær opmærksom på sproglige nuancer, der kan opstå i oversættelsen. Et “CV” på dansk kan fx hedde et “resumé” på engelsk – hvilket ikke er det samme som den danske forståelse af et “CV-resumé”. Husk også at undersøge, hvad de korrekte fagtermer hedder på engelsk – og vær skarp på din korrektur, som også adskiller sig fra den danske.

Husk altid at konvertere din Word-skabelon til PDF, inden du sender den afsted.

Hvordan laver jeg et CV som ung og nyuddannet?

Som ung og nyuddannet har du sikkert oplevet udfordringen ved at kunne skrive et fyldestgørende CV. Derfor kan man let fristes til at skrive en masse tomme fyldord eller irrelevant information for at få CV’et til at se ud af mere. 

Men afhold dig fra dette. Når virksomhederne kan se, at du er nyuddannet, så forventer de ikke sidelange opremsninger af relevant erfaring; Men de forventer, at dit fremsendte CV på anden vis er relevant for dem. 

Læs, hvordan du som ung og nyuddannet kan gøre dig relevant over for arbejdsgivere vha. dine kompetencer her, eller lad dig inspirere af CV-skabelonen for nyuddannede herunder.

Uanset hvilken af de 7 CV-skabeloner, du benytter dig af, så er det altså vigtigt, at du gør det overskueligt og indbydende at læse for en kommende arbejdsgiver

Et flot CV-layout består af:

  • En overskuelig struktur 
  • Friske farver – evt. virksomhedens farver 
  • Letlæselig og skærmvenlig skrifttype 
  • Korte sætninger, korte afsnit og punktform

Kunne du tænke dig at blive klogere på opsætningen af et klassisk CV? Så læs mere på CV-opbygning, og bliv guidet igennem hvert enkelt trin i CV’ets opbygning. Du kan også lave dit CV online vha. et af disse programmer.

Få mere viden om CV-skrivning i Ofirs store CV-guide.

Ofte stillede spørgsmål

Et CV er typisk mellem 2-4 sider langt. Har du mange års erfaring kan det godt være længere – og er du nyuddannet, er det måske kun 1 side langt. Der er altså ikke noget maksimum på, hvor langt et CV bør være. Det vigtigste er, at dine mest relevante kompetencer og erfaringer er fremhævet og står først.

Søger du job uden at have relevant arbejdserfaring, så kan du med fordel gøre brug af det kompetencestyrede CV. Her fremhæver du dine kompetencer i stedet for din erfaring. Det kan eks. være kompetencer tilegnet gennem dit studie, fritidsliv, frivilligt arbejde e.l.

Et godt CV skal først om fremmest være overskueligt og letlæseligt. Dernæst skal indholdet være relevant ift. den søgte stilling. Det er også en fordel, hvis du kan give dit CV et personligt præg. På den måde skiller du dig lettere ud fra mængden af ansøgere. Dit CV skal desuden altid være i PDF.