cv-skabeloner

7 CV-skabeloner, der hjælper dig hurtigt i gang 

author-avatar

af Nanett Winkler

Arbejdsmarkedet er glohedt lige nu. Så skal du nå at lægge billet ind på de gode, ledige stillinger, så skal du handle hurtigt! Derfor er det uhensigtsmæssigt at bruge lang tid på at opbygge et godt CV fra bunden. Det kan samtidig være udfordrende at vide, hvordan du skaber et godt CV-layout, og hvad der er vigtigt at inkludere i CV’et. 

Derfor finder du nedenfor 7 solide CV-skabeloner, som matcher forskellige karriereprofiler. Download de gratis word-skabeloner, og kom let i gang med at skrive dit eget personlige CV i dag. 

Hvorfor bruge en CV-skabelon? 

En CV-skabelon er et fantastisk værktøj til dig, der gerne vil hurtigt i gang med at skrive et CV. For selvom der findes tonsvis af forskellige CV-layouts, så er opbygningen mere eller mindre ens for de fleste CV’er. 

Så hvorfor bruge tid på at genopfinde den dybe tallerken?

Brug CV-skabelonen som fundament til at redigere i, ændre tekst, farve og grafiske elementer, så det bliver dit helt eget. Husk – en CV-skabelon giver dig byggestenene til dit CV – men det er vigtigt, at du i tekstindholdet gør CV’et til dit eget, og at du målretter det til det enkelte job.   

To typer af CV-skabeloner

Nedenfor finder du to gratis word-skabeloner af henholdsvis et kompetencestyret CV og et kronologisk CV. Sidstnævnte er den hyppigst anvendte skabelon og bruges typisk af kandidater med relevant erhvervserfaring.

Kompetence-CV’et er derimod velegnet til dig, der er nyuddannet, midt i et brancheskift eller af andre årsager ikke har relevant erhvervserfaring ift. den søgte stilling. 

Download skabelon – kompetencestyret CV 

Download skabelon – kronologisk CV 

Hvad er et godt CV layout? 

Virksomheder bruger gennemsnitligt 1 minut pr. CV i den første grovsorteringsfase, når de udvælger kandidater fra ansøgerbunken. Det betyder, at du som ansøger har ganske kort tid til at gøre et godt indtryk. 

Derfor kan det godt betale sig at bruge tid på at lave et flot, indbydende og overskueligt CV. Her er en god CV-skabelon nyttig, da opbygningen allerede er lavet for dig. 

Men der er andre ting, du selv kan gøre for at gøre layoutet i dit CV mere personligt og indbydende. Brug fx friske farver til dine faner, figurer eller overskrifter – det kunne eksempelvis være de farver, som virksomheden, du søger job hos, selv bruger. Dette viser, at du har researchet virksomheden, og samtidig gør du CV’et unikt målrettet til dem.

CV skrifttype

Valget af skrifttype har også betydning for CV’ets layout. Her bør du bruge en simpel, letlæselig skrifttype, der egner sig godt til skærmlæsning (de fleste CV’er læses fra en computer).

Skrifttyper velegnet til CV: 

  • Calibri 
  • Helvetica 
  • Arial 
  • Verdana

Derudover bør du som udgangspunkt altid anvende sort skrift og mellem str. 10-12 i din brødtekst. I dine overskrifter er der rum for mere kreativitet – men sørg for, at det visuelt hænger sammen med resten af CV’ets design. 

Vær opmærksom på ikke at gøre dine linjer for lange, da det hurtigt kan blive tung og uoverskuelig læsning. Her anbefaler vi, at du sætter en linjemargen på 3 cm. 

Download CV skabelon – enkelt CV layout 

Download CV skabelon – kreativt CV layout 

CV længde 

CV’ets længde afhænger af, hvor du befinder dig i dit karriereforløb. Er du nyuddannet, så vil dit CV af gode grunde ikke være ret langt. Stræb dog efter minimum at udfylde én side. Her vil dit uddannelsesafsnit nødvendigvis fylde en del, medmindre du har haft anden relevant erfaring fra studiejob. 

Har du derimod 20 eller 30 års erhvervserfaring på bagen, så er et CV på 3-5 siders længde ikke unormalt. Længden på dit CV afhænger også af, hvor meget du har skiftet job eller arbejdsopgaver i løbet af din karriere.

Hvor langt skal man gå tilbage i sit CV?

Det er en kunst at kunne begrænse sig – især i et CV. Så selvom du har en masse god erfaring, du gerne vil pryde dit CV med, så forsøg at udvælge de mest relevante for den søgte stilling. 

Det er sjældent interessant for virksomhederne at se en detaljeret oversigt, der går længere tilbage end de seneste 10-15 år af din karriere; medmindre den eneste relevante erfaring, du har, ligger længere tilbage end dette.

Det betyder ikke, at du skal udelade dine ældste erfaringer, men blot at de fylder minimalt på CV’et. De kan eksempelvis placeres under et særskilt afsnit kaldt “Øvrig erhvervserfaring”. 

Du kan finde inspiration til din opbygning i CV-skabelonen for erfarne.  

CV-skabelon på engelsk 

I nutidens globale samfund er det ikke unormalt, at kandidater med engelsksprogkundskaber efterspørges. Søger du job i en international virksomhed, eller kræver stillingen, at du kommunikerer på engelsk til dagligt? Så vil jobopslaget højest sandsynligt være formuleret på engelsk. Og derfor skal dit CV også være på engelsk – medmindre andet er angivet i jobopslaget.

Det betyder også, at din danske CV-skabelon bliver mindre brugbar for dig. Heldigvis er der hjælp at hente! Nedenfor finder du en engelsk CV skabelon, du gratis kan downloade og redigere i. 

Vær opmærksom på sproglige nuancer, der kan opstå i oversættelsen. Et “CV” på dansk kan fx hedde et “resumé” på engelsk – hvilket ikke er det samme som den danske forståelse af et “CV-resumé”. Husk også at undersøge, hvad de korrekte fagtermer hedder på engelsk – og vær skarp på din korrektur, som også adskiller sig fra den danske.

Download word skabelon – engelsk CV. 

Hvordan laver jeg et CV som ung og nyuddannet?

Som ung og nyuddannet har du sikkert oplevet udfordringen ved at kunne skrive et fyldestgørende CV. Derfor kan man let fristes til at skrive en masse tomme fyldord eller irrelevant information for at få CV’et til at se ud af mere. 

Men afhold dig fra dette. Når virksomhederne kan se, at du er nyuddannet, så forventer de ikke sidelange opremsninger af relevant erfaring; Men de forventer, at dit fremsendte CV på anden vis er relevant for dem. 

Læs, hvordan du som ung og nyuddannet kan gøre dig relevant vha. dine kompetencer her, eller lad dig inspirere af CV-skabelonen for nyuddannede

Uanset hvilken af de 7 CV-skabeloner, du benytter dig af, så er det altså vigtigt, at du gør det overskueligt og indbydende at læse for en kommende arbejdsgiver. 

Et flot CV-layout består af:

  • En overskuelig inddeling 
  • Friske farver – evt. virksomhedens farver 
  • Letlæselig og skærmvenlig skrifttype 
  • Korte sætninger, korte afsnit og punktform

Kunne du tænke dig at blive klogere på opbygningen af et klassisk CV? Så læs mere på CV-opbygning, og bliv guidet igennem hvert enkelt trin i CV’ets opbygning. 

Klik tilbage på Ofirs store CV-guide, hvis du gerne vil lære mere om CV-skrivning generelt.