12 gode råd til dit CV

author-avatar

af Mette Poulsen

Kom godt i gang med dit CV – vi giver dig her tolv råd, som sikrer, at dit CV ikke bliver sorteret fra af dem, der sidder på dit ønskejob.

 1. Gennemgå dit CV ofte og lav gerne flere versioner. Husk, at opdatere det løbende, også selvom du er i arbejde. Man risikerer at glemme de erfaringer og resultater, som fortjener en plads på CV’et

 2. Husk sidetal – og evt. navn og adresse på hver side.

 3. Få andre til at læse dit CV igennem. Så undgår du de slåfejl, man som regel selv ser sig blind på. Samtidig kan du få feedback på layout og indhold generelt.

 4. Hvis dit CV både skal bruges i en printet og en online version, så husk at tilpasse det. Sender du CV’et online, så husk altid at sende det som en PDF. Derved kan der ikke ændres i det, og du undgår samtidig røde streger under de ord, som Word programmet ikke genkender.

 5. Sender du dit CV online, har du mulighed for at lave links til steder, du har arbejdet eller referere til opgaver, du har udført.

 6. Søger du stillinger, der er slået op på engelsk, bør du også lave en udgave af dit CV på engelsk.

 7. Hvis du skriver fagspecifikke ansøgninger, så hold igen med forkortelser og tekniksnak. Det er ikke nødvendigvis en fagnørd, der lægger ud med at læse din ansøgning. Måske skal det forbi sekretæren først.

 8. Undgå så vidt muligt at have perioder, hvor du hverken arbejder eller er studerende, da det giver “huller” i dit CV. Skulle det ske, at du for en periode er uden job eller under uddannelse, kan du evt. forsøge at ”fylde” tiden ud med kurser. Er det ikke muligt, kan du evt. skrive en kort forklaring ved perioden, så en fremtidig arbejdsgiver ikke skal gætte sig til årsagen.

 9. Hvis du har referencer, der kan stå inde for dig, din ansættelse og dine resultater, er det rigtig godt enten at skrive disse personer på dit CV – alternativt skrive at referencer kan rekvireres. Enkelte steder ansætter de ikke uden at have taget referencer først.

 10. Hold øje med længden. Der er ingen faste regler for længden af et CV. Men man skal huske på, at det handler om at sælge sig selv på ganske få sekunder. Hvis du afleverer et 10 sider langt CV, er hele pointen væk. Selvfølgelig vil du gerne have alle dine kvalifikationer med, men det må ikke være på bekostning af overskueligheden. Derfor bør du max. skrive et 3 sider langt CV.

 11. Lav et enkelt og overskueligt CV. Det handler om at lave et gennemskueligt og let læseligt CV, der gerne fanger øjet uden at være alt for utraditionelt. Vær konsekvent med punktopstilling og brug ikke for stor en skrifttype – ikke over str. 13.

 12. Vær ærlig – det betaler sig i længden. Særligt i dag hvor du med stor sandsynlighed har indtil flere sociale profiler, som giver arbejdsgivere adgang til at tjekke dine informationer og dermed din troværdighed.

  Vil du lære mere om, hvodan du skriver det perfekte CV? Så læs mere i Ofirs store CV-guide.

Gør som 300.000 brugere allerede har gjort. Opret en Ofir jobagent i dag og modtag straks nye job i din indbakke.