Sådan føles det i virkeligheden at blive fyret fra sit drømmejob

author-avatar

af Marianne Kobberø

For de fleste vil det være en frygtelig oplevelse at blive kaldt ind på chefens kontor og få at vide, at man er blevet fyret fra sit drømmejob og må pakke sine ting og gå.

Måske har du i mange år målrettet arbejdet efter at få netop et job som dette, eller måske ved du, at tiderne er skiftet, siden du blev ansat, og at der ikke er store chancer for, at du kommer til at tjene det samme i et nyt job.

Men hvordan føles det egentlig at få en besked som denne? Sandheden er, at folk naturligvis reagerer forskelligt, og der er ikke nogen endelig formel på, hvordan det er. Her er nogle følelser erfaringer, som går igen hos de fleste, der har prøvet at blive fyret fra drømmejobbet.

Ydmygelse

Først og fremmest ser mange det som en stor ydmygelse at måtte forlade sit drømmejob, når det ikke er af egen fri vilje. Følelsen af ikke at slå til og ikke opfylde arbejdsgiverens forventninger, selvom det egentlig var et job, man burde brillere i, kan gøre at man mest har lyst til at “grave sig ned” og ikke tale med nogen om det.

Ført bag lyset

Måske kom fyringen ud af det blå. Måske følte du, at du var verdens bedste til jobbet, og at forholdet til chefen og kollegerne egentlig var helt i top. Men alligevel blev du af den ene eller anden grund vejet og fundet for let til jobbet.

Det kan give dig en følelse af at være blevet ført bag lyset, og vreden kan i en periode være ved at boble over inden i dig.

Bebrejdelse

Hvis du bliver fyret fra dit drømmejob, er det stor sandsynlighed for, at du vil føle bebrejdelse. Det kan enten være, at du bebrejder din chef, men det vil i de fleste tilfælde i være dig selv, du bebrejder.

Du sad i dit drømmejob og var glad for at gå på arbejde hver dag, men du forspildte chancen og føler måske, du kunne have givet fem procent ekstra for at imponere chefen, hvis du havde vidst, at fyresedlen var på vej.

Kærestesorger

Har du prøvet at få besked fra en kæreste om, at forholdet er forbi, så kender du måske også lidt til følelsen af at få sparket fra dit drømmejob. Mange sammenligner nemlig kærestesorger med følelsen af at blive fyret fra et job, som man var virkelig glad for.

Lettelse

Selvom det er drømmejobbet, man bliver fyret fra, så beskriver flere det også som en lettelse at blive bedt om at stoppe. For efter skuffelsen og ydmygelsen har lagt sig, viser det sig for flere, at man egentlig er glad for at slippe for det høje forventnings- og arbejdspres, der fulgte med jobbet. Dermed giver fyringen anledning til at trække luft ind og mulighed for at finde noget nyt, der kan vise sig at være det næste – og måske virkelige – drømmejob.

Mere om at miste jobbet og at komme nemmere videre

Det kan lyde mærkeligt, men der kan faktisk være positive ting ved at blive fyret. Læs mere i vores artikel: “Tillykke! Du er blevet fyret

Læs mere om tegnene på, at en fyring kan være forestående, i vores artikel: “9 tegn på, at chefen er tæt på at stikke dig en opsigelse

Du kan også hente råd i artiklen: “7 ting du skal gøre, hvis du tror, du er ved at miste drømmejobbet

Få inspiration til nye jobmuligheder for dig. Se vores video: “Hvordan skifter jeg branche?

Find dit næste job med Ofir

Ofir hjælper jobsøgende med at komme nemmere videre i deres arbejdsliv
Tjek ledige job på vores jobportal og find dit næste job på Ofir.dk/job