Sådan målretter du dit CV

author-avatar

af Mina Poulsen

Et godt CV tager tid at lave. Hvert enkelt CV bør nemlig udformes efter det job, du søger, og de specifikke kvalifikationskrav, som stilles. Derfor er det også vigtigt, at du sætter dig i arbejdsgiverens sted, og målretter dit CV til det specifikke job, du er interesseret i.

Ved at gennemgå nedenstående tips, kan du nemt og enkelt målrette dit CV, så det passer til den type stilling, du søger. Denne guide er en del af Ofirs serie om CV-skrivning.

Bruttoliste

Lav en bruttoliste. En bruttoliste er ganske enkelt en liste over alt, hvad du har lavet gennem tiden, som kan være relevant at have på dit CV – lige fra dit fritidsjob på det lokale bibliotek til din udstationering for den Internationale Brigade i Bosnien. Det er sikkert ikke relevant at have alting med på det endelige CV, men når du har en totalliste, behøver du ikke begynde forfra hver gang, du skal sende en ansøgning. Du kan altså have listen liggende elektronisk og klippe de punkter ud, der er relevante for den enkelte stilling og din ansøgning.

Fællestræk

Når du gennemgår din bruttoliste, er det muligt, at der er nogle mønstre i de ting, du har lavet. Har du eksempelvis studeret og arbejdet i udlandet, kan dette kategoriseres som ”International erfaring”. På den måde kan du kategorisere de fællestræk, som dit CV indeholder og understøtte dine kompetencer. I dette tilfælde ville det f.eks. være relevant, hvis virksomheden opererer internationalt, og stillingen dermed kræver international erfaring.

Udvælgelse i henhold til jobopslaget

Når du er færdig med at kategorisere dine erfaringer, skal du til at udvælge, hvilke af disse kategorier, der er væsentlige for det job, du søger. I den forbindelse skal du tænke på at sælge dig selv så godt som muligt.

Endelig udformning

Hvordan dit endelig CV bør se ud, afhænger af hvilken branche du søger indenfor. Søger du eksempelvis en stilling som pædagog, lægges der vægt på helt andre ting, end hvis du søger en stilling som Trade Manager hos Maersk.

I forbindelse med selve opsætningen er den væsentligste pointe, at det skal være kortfattet og klart. Hvis en rekrutteringsansvarlig sidder med 200 ansøgninger, så skimmer vedkommende dem kun. Derfor er det yderst vigtigt, at du fremhæver det væsentligste kort og præcist – og fremstiller det på en struktureret måde.

Vil du vide mere om, hvordan du skriver et overbevisende CV? Så tag et kig på Ofirs store CV-guide.

Gør som 300.000 brugere allerede har gjort. Opret en Ofir jobagent i dag og modtag straks nye job i din indbakke.