Skræddersy din ansøgning – hver gang

author-avatar

af Marianne Kobberø

Det er meget forskelligt, hvilke kvaliteter de forskellige virksomheder forventer hos deres kommende medarbejdere. Det svinger oftest lige så meget som jobindholdet.

Derfor bør du øve dig i at matche dine kompetencer med dét, som virksomheden efterspørger, så de hurtigt kan afgøre, om du er en kvalificeret kandidat til jobbet. Og er der tale om en uopfordret ansøgning, er det vigtigt, at du har en god forestilling om, hvilke kompetencer virksomheden kan have brug for. Ellers kan din ansøgning ramme helt skævt, og du forpasser din chance for at få job i virksomheden.

Sørg derfor for, at din ansøgning er tilpasset til det job, du søger. Hver gang! Det er faktisk det allervigtigste, når du sender ansøgninger – ikke mindst for den, der skal vurdere det, du har sendt.

De skal hurtigt kunne få et overblik over:

  • Hvorfor du søger,
  • Hvad du kan tilbyde virksomheden,
  • Hvorfor det er dig, der skal have jobbet frem for den næste ansøger i bunken.

Derfor bør du overveje, hvilke informationer der kan skille dig ud fra mængden og sende dig videre til en samtale. Ud over alle de gode argumenter for, hvorfor du er den rette medarbejder, skal du sørge for, at din ansøgning er så spændende læsning for din modtager, at vedkommende får lyst til at lære dig bedre at kende ved en personlig samtale.

Og når du er kommet så langt, kan du bruge disse gode råd til at komme det sidste stykke vej til dit nye job:

Sådan forbereder du dig til samtalen

Gode råd til samtalen

Kunne du tænke dig at vide mere om, hvordan du skriver en overbevisende ansøgning, der lander dig en invitation til jobsamtalen? Find relevante artikler i Ofirs store ansøgningsguide eller læs 5 trin til at skrive den perfekte ansøgning.