SOSU og Jobskifte 2020: 58% overvejer at forlade faget

author-avatar

af Karsten Vikke

Da vi er Danmarks førende jobportal inden for social og sundhed jobs, har vi i Ofir besluttet os for at lave en årlig analyse, der sætter fokus på jobsøgning blandt de to største fagområder inden for SOSU – nemlig Social og Sundhedshjælper og Social og Sundhedsassistent.

Formålet er at afdække hvad regeringen, regioner, kommuner og private aktører kan gøre for at tiltrække og fastholde SOSU’er.

Analysen tager udgangspunkt i et spørgeskema. Svarene er indhentet gennem Danmarks største SOSU Facebookgruppe (20.400+ medlemmer). 327 personer fra hele landet besvarede spørgeskemaet. Eftersom der er ca. 80.000 personer, der arbejder inden for SOSU faget i Danmark, har vores analyse med en fejlmargin på 5% et konfidensniveau på 95%. Den er med andre ord repræsentativ.

I analysen har vi gjort os nogle bekymrende fund, herunder at 58% månedligt overvejer at forlade faget helt. Hvorfor de overvejer det, hvad du kan gøre for at forhindre det, og hvordan du rekrutterer SOSU’er i fremtiden, kan du blive meget klogere på i analysen.

Hent analysen ved at klikke på linket